Košarka

NBA: Oklahoma slavila bez Vestbruka

Košarkaši Denvera pobijedili su rano jutros u gostima Dalas sa 109:91, u pretposljednjoj utakmici ligaškog dijela NBA.
NBA: Oklahoma slavila bez Vestbruka
Portal AnalitikaIzvor

Nikola Jokić je odigrao 20 minuta za Denver i imao je učinak od sedam poena, osam skokova i četiri asistenciji. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Geri Heris sa 20 poena, osam skokova i osam asistencija, dok je Dalas predvodio Dirk Novicki sa 21 poenom i osam skokova.

Oklahoma je pobijedila u gostima Minesotu 100:98, iako je prvi put ove sezone igrala bez Rasela Vestbruka. Plejmejker Tandera je poslije konsultacija sa ljekarskim osobljem preskočio ovu utakmicu. Pobjednike su predvodili Viktor Oladipo sa 20 i Domantas Sabonis sa 19 poena. Najefikasniji u Minesoti bio je Karl-Entoni Tauns sa 26 poena i 12 skokova.

U noći izmedju srijede i četvrtka odigraće se posljednjih 14 mečeva ligaške sezone, u kojoj će biti odlučeno ko će biti prvi na Istoku i ko će od izboriti posljednje mjesto u plej-ofu u toj konferenciji.

Za prvo mjesto boriće se Boston i Klivlend. Seltiksi trenutno imaju pobjedu više, a u posljednjem kolu igraju protiv Milvokija, trenutno šestog tima Istoka. Kavalirsi, branioci titule, imaju teži posao, pošto se sastaju sa Torontom, trenutno trećim timom Istoka, od koga imaju samo pobjedu više.

Indijana, Čikago i Majami konkurišu za sedmo i osmo mjesto na Istoku. Pejsersi su sedmi sa sa 41 pobjedom, dok Bulsi i Hit imaju po 40.

Rezultati utakmica igranih u noći izmedju utorka i srijede:

Atlanta Šarlot 103:76
Minesota Oklahoma 98:100
Dalas Denver 91:109
LA Lejkers Nju Orleans 108:96
Sakramento Feniks 129:104

izvor: Beta.rs

Portal Analitika