Društvo

Zukorlić i njegovi rade i grade, a država ćuti

Pokušaji grube redakture Ugovora o uređenju odnosa između Vlade i Islamske zajednice u Crnoj Gori dobili su, posebno u posljednje dvije godine, razmjere gotovo prijetećih falsifikata od strane visokopozicioniranih zvaničnika Muftijstva sandžačkog iz Novog Pazara.
Zukorlić i njegovi rade i grade, a država ćuti
Portal AnalitikaIzvor

Najsnažnije se udara na same temelje Islamske zajednice oličene u instituciji reisa, ali i na sve državne organe nadležne za realizovanje i nadzor svega što su 30. januara 2012. godine potpisali reis Rifat efendija Fejzić i ondašnji premijer dr Igor Lukšić.

U praksi to izgleda ovako: bivši muftija, ali i dalje neprikosnoveni „gazda“ Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić i svi njegovi potčinjeni, a prije svih muftije Abdurahman Kujević i Mevlud Dudić, uporno falsifikuju član 6. Ugovora, tvrdeći da reisa faktički postavlja Vlada Crne Gore.

A on doslovno glasi: „Imenovanje, premještaj i smjena muftija, glavnih imama, imama i drugih vjerskih lica u nadležnosti su Islamske zajednice u Crnoj Gori. Islamska zajednica u Crnoj Gori će nakon izbora kandidata, a prije imenovanja reisa, o tome, na povjerljiv način, obavijestiti Vladu Crne Gore“

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika