Region

Deveti dan protesta u Srbiji: Studentima se pridružili radnici

Ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu i danas je počeo "Protest protiv diktature", a protest je održan i u Novom Sadu, Nišu i drugim mjestima.
Deveti dan protesta u Srbiji: Studentima se pridružili radnici
Portal AnalitikaIzvor

Poslije okupljanja ispred Vlade u Nemanjinoj ulici u Beogradu, demontranti su krenuli u protestnu šetnju Nemanjinom ulicom do Trga Slavija, a potom Beogradskom ulicom do Pravnog fakulteta, a protest se završio na mjestu na kom je prethodnih dana počinjao - ispred doma Narodne skupštine.

Učesnici su uzvikivali parole "vrati babi penziju", "Ima nas, ima nas", "Kupi nam diplome Nebojša"...

Okupljeni, među kojima ima najviše mladih ljudi, ali i starijih građana i ljudi sa djecom, nosili su državne zastave, transparente "Nemoj se buniti, nemoj glasati", "Uključi TV sve je u redu", "Svi smo mi IMT", "Radnici uz vas smo", "I vazduh ste privatizovali", "Niko ne smije biti gladan i bez doma", "Narod gladuje, elita se raduje", "Vučiću Šrederu", a predstavnici sindikata Sloga transparent "Radnik nije rob".

Na početku, demonstrantima su se ispred zgrade Vlade pridružili i radnici fabrike IMT iz Rakovice, koja je od 2015. godine u stečaju. Oni su više puta protestovali ispred Vlade tražeći neisplaćene zarade i pokretanje proizvodnje.

U ime studenata na skupu je tokom obraćanja rečeno da su se studenti prvi put solidarisali sa radnicima, za koje kažu da žive u očajnim uslovima. Predstavnici studenata kažu i da nije samo problem u Aleksandru Vučiću, već i u sistemu koji ga je izrodio.

Protest je završen oko 21 sat bez incidenata ispred Skupštine Srbije koju je obezbjeđivala policija u civilu.

Demonstranti su povicima "Sjutra u 18.00" najavili novi protest.

Izvor: N1

Portal Analitika