Fudbal

Zvanično: Nejmar kažnjen tri utakmice!

Nejmar neće moći da nastupi u velikom derbiju španskog fudbala El Klasiku zbog suspenzije od tri utakmice u Primeri koja mu je danas izrečena.
Zvanično: Nejmar kažnjen tri utakmice!
Portal AnalitikaIzvor

Brazilac je pocrvenio u subotu uveče u porazu od Malage od 2:0 koji je udaljio Katalonce od šampionske titule jer nisu iskoristili popodnevni kis Reala protiv Atletika (1:1). Napadač Barselone isključen je poslije drugog žutog kartona, što je trebalo da znači suspenziju od jedne utakmice.

Međutim, disciplinski organi su mu uzeli za zlo sarkastičan aplauz prilikom izlaska sa terena upućen glavnom sudiji utakmice u Malagi Hesusu Gilu Manzanu zbog kojeg su mu dodali još dvije utakmice suspenzije, pa će Barsa biti poprilično oslabljena u narednom periodu.

Inače, prema pravilima u Primeri, igrači koji pokažu „jasnu nepristojnost“ prema zvaničnim licima tokom utakmice mogu da dobiju i veću suspenziju od one koja je predviđena propisima. Tako je Nejmar pao samo zbog sopstvene gluposti, a Barsi ostaje da bez njega sprema taktiku za obračun sezone koji je na programu 23. aprila u Madridu.

Portal Analitika