Abiznis

MBA: Obezbijediti povoljnije uslove za plasman domaćih proizvoda

Poljoprivredni proizvođači tražili su danas da se obezbijede povoljniji uslovi za plasman domaćih proizvoda koji su, kako tvrde, bolji i kvalitetniji od mnogih koji se uvoze.
MBA:  Obezbijediti povoljnije uslove za plasman domaćih proizvoda
Portal AnalitikaIzvor

Poljoprivredni proizvođači su na okruglom stolu na temu Domaći proizvodi u turističkoj ponudi - u susret ljetnoj sezoni, koji je organizovala Montenegro biznis alijansa (MBA), iznijeli probleme sa kojima se suočavaju u poslovanju.

“Oni su ocijenili da je neophodna kontinuirana edukacija, posebno kada su projekti Evropske unije (EU) u pitanju i da treba posvetiti veću brigu poljoprivredniku, posebno manjim seoskim gazdinstvima, jer zapadne države ne dozvoljavaju da poljoprivrednik propadne”, navodi se u saopštenju MBA.

Poljoprivredni proizvođači smatraju da je potrebna mnogo veća saradnja sa turističkim predstavnicima.

MBA je okrugli sto organizovala u saradnji sa Glavnim Gradom Podgorica i ministarstvima poljoprivrede i ruralnog razvoja i održivog razvoja i turizma.

Nakon okruglog stola otvoren je Sajam poljoprivrednih proizvoda na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Iz MBA su kazali da i u narednom periodu planiraju da organizuje susrete koji će podstaći neposredniju i efikasniju saradnju poljoprivrednih proizvođača i predstavnika turističke privrede u cilju razvoja biznisa i ukupne ekonomije naše države.

“Zadovoljni smo što saradnja privatnog i javnog sektora kreće uzlaznom linijom, uz uvjerenje da će se u budućem periodu i dalje unaprijeđivati, što je u interesu donošenja najoptimalnijih rješanja za biznis i njegov razvoj”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika