Politika

DPS: Mandić i Knežević pokušavaju da se spasu odgovornosti

Lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević očajnički pokušavaju da se spasu odgovornosti za ono što su planirali 16. oktobra prošle godine, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).
DPS:  Mandić i Knežević pokušavaju da se spasu odgovornosti
Portal AnalitikaIzvor

„Očajnički pokušaji Mandića i Kneževića da se spasu od odgovornosti pred institucijama i građanima Crne Gore za svoj zločinački naum koji su planirali 16. oktobra 2016. godine, tjera ih iz jedne u drugu laž i glupost. DF je jedina kriminalna grupa koja sebe predstavlja kao političku partiju, i to je odavno jasno ukupnoj crnogorskoj i međunarodnoj javnosti“, kaže se u saopštenju DF-a.

Kako se navodi, od prvih izjava Mandića i Kneževića da su pohapšeni i optuženi za pokušaj terorističkog napada „samo bezazlene zanatlije i turisti“. „Nekako se ipak dođe do toga da partneri Mandića i Kneževića nijesu toliko bezopasni“.

„A što su sa takvim ljudima dogovarali i radili ova dvojica lidera DF-a i njihovi prijatelji Šišmakov i Popov, te zašto su dva puta izbjegli suočavanje sa Sinđelićem u crnogorskom Tužilaštvu, ako su tako uvjereni u svoju nevinost, Mandić i Knežević će imati vremena da objašnjavaju pred sudom nakon podizanja optužnice“, rekli su iz DPS-a.

Kako su kazali, DF sebi dozvoljava da preuzima nadležnosti ne samo crnogorskih, već i hrvatskih i međunarodnih institucija.

„To je dokaz da je ta grupacija spremna na sve, ne bi li se na svaki mogući način oslobodila bilo kakve odgovornosti, ne samo za pokušaj terorističkog napada, već i za sva druga nedjela koja su počinili i dalje ih čine, pod izgovorom političke borbe“, smatraju u DPS-u.

Kako navode, grčevita borba Mandića i Kneževića za spašavanje sopstvene kože očigledno ih tjera da više ne biraju ni sredstva ni način za izmišljanje novih laži i navodnih „dokaza“.

To ih, kako su saopštili iz DPS-a, uz konstantno besprizorno vrijeđanje državnih institucija i Specijalnog državnog tužioca „kojeg su do juče dizali u zvijezde“, uvodi direktno u anarhiju.

DF ne treba, kako su rekli iz DPS-a, da brine o saradnji crnogorskih, srpskih, hrvatskih i međunarodnih pravosudnih i policijskih organa.

„To nije ni njihov, ni posao bilo koje političke partije, već međudržavna obaveza. Bolje im je da pripremaju odbranu, kako stvari stoje i sudeći po nivou panike u koju su upali, imaće priliku da u redovnom postupku objašnjavaju otkud oni sa Sinđelićem i njemu sličnima“, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Portal Analitika