Crna hronika

Uhapšene dvije osobe osumnjičene za preprodaju droge

Policija je zaplijenila oko kilogram marihuane i osam grama heroina, i uhapsila dvije osobe zbog osnovane sumnje da su počinile krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga
Uhapšene dvije osobe osumnjičene za preprodaju droge
Portal AnalitikaIzvor

Barska policija je u ponedjeljak, oko 18 sati, pregledala vozilo marke „Alfa Romeo 147“ barskih registarskih oznaka, kojim je upravljao V.V. (21) iz Bara, dok se na suvozačevom mjestu nalazila osoba sa istim inicijalima.

„V.V. je prilikom pregleda, kako se sumnja, pokušao da odbaci pvc pakovanje, u kojem se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je marihuana, ukupne težine 1022,5 grama, u čemu su ga spriječili policijski službenici“, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da su policijski službenici u njegovoj torbi pronašli plastičnu slamku sa tragovima praškaste materije bijele boje koja će biti predmet vještačenja.

Kako su kazali iz policije, kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je droga bila namijenja za takozvanu uličnu prodaju na području opštine Bar.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se V.V. uhapsi i da se protiv njega podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droga u saradnji sa kolegama iz Centra bezbjednost Budva su, istoga dana oko 20 sati, pretresli Ž.Š. (36) iz Podgorice sa boravkom u Budvi, i tom prilikom pronašli i oduzeli četiri pakovanja praškaste materije svijetlo braon boje za koju se sumnja da je heroin, ukupne težine 7,8 grama.

Kod Ž.Š. je pronađeno i 26 komada „Ksalola“ u farmaceutskom pakovanju, ručno napravljenu kašičica za doziranje i pakovanje droge, osam pvc isječaka namijenjenih za pakovanje droge, kao i 125 EUR za koje se sumnja da su stečeni prodajom droge.

Pronađena droga i drugi predmeti biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici, koji je naložio da se Ž.Š. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, kaže se u saopštenju.  

Portal Analitika