Crna hronika

Sud odbio zahtjev: Svetozar Marović mora u zatvor

Rješenjem Osnovnog suda u Kotoru odbijena je molba Svetozara Marovića da mu se odgodi početak izvršenja zatvorske kazne, jer vještaci smatraju da on u Spužu može dobiti odgovarajći medicinski tretman, potvrdjeno je portalu Analitika iz Osnovnog suda. Kako se navodi, on je dužan da se odmah po prijemu rješenja javi na izdržavanje kazne ili će biti priveden.
Sud odbio zahtjev: Svetozar Marović mora u zatvor
Portal AnalitikaIzvor

Sud je odbio zahtjev nakon što je Sudsko - medicinski odbor Medicinskog fakulteta u Podgorici kojeg su činili prof. dr Goran Nikolić, specijalista radiologije, prof. dr Miodrag Šoć, specijalista sudske medicine, prof. dr Bogdan Ašanin, specijalista neurohirurgije i doc. dr Lidija Injac Stevović, specijalista psihijatrije dostavili medicinsku ekspertizu-nalaz i mišljenje u kome je navedeno da sveukupno narušeno zdravlje Svetozara Marovića je ispravnom specijalističkom terapijom  moguće adekvatno zbrinjavati i medikamentoznom terapijom, kao i da je  opisane bolesti i posljedične zdravstvene tegobe moguće medicinski zbrinjavati i u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.

 
U nalazu se navodi da je odmah po prijemu Marovića u ZIKS potrebno uraditi cijelokupnu ciljanu dijagnostičku proceduru specijalistički zahtjevnu u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, a nakon urađene dijagnostike moguće je obezbjediti stalno konzilijarno specijalističko praćenje njegovog zdravstvenog stanja.
 
Istim rješenjem je određeno da je osuđeni Marović dužan da se odmah po prijemu rješenja javi na izdržavanje kazne, pod prijetnjom prinudnog dovođenja.
Portal Analitika