Crna hronika

Četiri osobe uhvaćene u krivolovu

Na Skadarskom jezeru juče su četiri osobe zatečene u krivolovu, zbog čega su nadzornici podnijeli prijave protiv njih.
Četiri osobe uhvaćene u krivolovu
Portal AnalitikaIzvor

Nadzornici Službe zaštite su na terenu zatekli G.K. i M.J. od kojih su privremeno oduzeli plinsku lampu, plinsku bocu i sondu, dok su od M.P. i LJ. G. oduzeli izlovljenu ribu i plinsku bocu.
 
“Protiv ovih lica podnesene su prijave Upravi policije – Centru bezbjednosti Podgorica”, saopšteno je iz NP Skadarsko jezero. Tokom marta nadzornici Službe zaštite zaplijenili su oko 160 mreža kojima su nepoznata lica pokušala da na nedozvoljen način izlove ribu. Od početka ribolovnog zabrana 15. marta 2017. godine Služba zaštite zaplijenila je nedozvoljeno postavljene mreže sa lokacija Čakovica, Žabljačke livade, Pijesci, Šarova topola, Prevlaka – Poseljani, Poselje, Plavnica, Virpazar, Kurtovića pjaca, Vrbovac. Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore pokrenulo je kampanju “Stop krivolovu“ sa ciljem podizanja svijesti građana o štetnosti nezakonitog izlova ribe i važnosti očuvanja ribljeg fonda u Nacionalnom parku Skadarsko jezero.
 
Kampanja je usmjerena na sve građane, sa posebnim akcentom na stanovnike GO Tuzi i Golubovci, kao i opština Bar, Cetinje i Podgorica koje dijele teritoriju ovog parka. Ribolovni zabran u ovom nacionalnom parku počeo je 15. marta i traje do 15. maja. U tom periodu ciprinidne vrste riba se zbog reprodukcije povlače u pogodonije i pliće djelove Skadarskog jezera. (barinfo)

Portal Analitika