Fudbal

Noć za uživanje: Okršaj Juvea i Barse, Obamejang ili Falkao!

Najbolja odbrana protiv najboljeg napada Lige šampiona suočiće se večeras u Torinu, dok će se istovremeno u Dortmundu sastati ekipe koje igraju najljepši fudbal u Evropi. Te dvije poslastice, dueli Juventusa i Barselone, odnosno Borusije i Monaka, otvoriće četvrtfinale Lige šampiona.
Noć za uživanje: Okršaj Juvea i Barse, Obamejang ili Falkao!
Portal AnalitikaIzvor

Euforija u gradu od blizu milion stanovnika ispod Alpa, ali i ostatku Pijemonta i Italije, traje praktično od žrijeba, na kojem je odlučeno da će dva bivša prvaka Evrope odigrati četvrti i peti međusobni susret od osnivanja Lige šampiona, a prvi od kada je Barsa kompletirala ,,triplet“ pobjedom nad ,,bjankonerima“ u berlinskom finalu Lige šampiona (3:1).

Od tada je prošlo manje od dvije godine, i jedni i drugi su se neznatno igrački promenili, a u Italiji vjeruju da je Juventus jači u odnosu na meč na “Olimpijaštadionu“, a Barsa i ne baš... Ako ništa, onda zbog Gonzala Iguaina.

- Prvi put sam protiv Barselone igrao prije sedam godina i veoma dobro ih poznajem. Ne smijemo se opustiti ni na tren. Bilo bi pogrešno da mislimo da možemo stvoriti veliku prednost za revanš, koju Barsa ne bi mogla da nadoknadi - kazao je Iguain.

Barselona je pobijedila Juventus 2015. godine u Berlinu, ali nije nikada slavila u Torinu (po dva poraza i remija).

- Mnogo puta ove godine gledao sam Juventus. Odlična su ekipa, uvijek pokušavaju nametnu svoj stil igre. Pokušaće to i ovog puta. Naš cilj je da pobijedimo, vidjećemo kako da dođemo do pobjede - izjavio je Luis Enrike.

Na jednoj strani Pjer Emerik Obamejang, Kristijan Pulišić, Usman Dembele, na drugoj Radamel Falkao, Kilijan Mbape, Bernardo Silva... Sve sluti na spektakularni duel između Borusije i Monaka.

- Mnogi igrači Monaka impresionirali su ove sezone. Mislim da imaju fantastičan individualni kvalitet, ali su istovremeno i veoma kompaktni, atletski veoma jaki. Vodi ih sjajan trener. Šanse su 50:50, ali je možda za njih ovo malo bolji trenutak. Bez obzira na to, spremni smo da pokažemo što znamo i pobijedimo - kazao je Tomas Tuhel, trener ,,milionera“.

Na drugoj strani, Leonardo Žardim takođe je imao samo riječi hvale za večerašnjeg protivnika.

- Njihova prednost je u mnogo većem iskustvu kada je riječ o ovakvim utakmicama. Uz to, imaju i ,,dužu klubu“. Moramo biti svjesni njihovog kvaliteta, pogotovo kada budemo napadali - istakao je Žardim. 

ARENA, Pobjeda

Portal Analitika