Fudbal

Bilbao uručio treću nagradu za vjernost - Sep Majer

Atletik Bilbao je čuven po “kantera“ politici po kojoj dres tog kluba mogu da nose samo Baskijci ili po novoj, ublaženoj filozofiji, momci koji osjećaju duh Baskije, odnosno oni koji su makar odrasli u regionu na sjeveru Španije (ili jugozapadu Francuske).
Bilbao uručio treću nagradu za vjernost - Sep Majer
Portal AnalitikaIzvor

Pa je i normalno što u situaciji u kojoj im je drastično sužen prostor za kupovinu igrača cio Bilbao oduševljavaju igrači koji su cio fudbalski vijek proveli u jednom klubu. Otud je i logično što je baš Atletik ustanovio nagradu “Čovjek jednog kluba“, a koja je danas dobila i trećeg laureata.

Poslije Meta Le Tisijea, legende Sautemptona, te Milanove ikone Paola Maldinija, priznanje je pripalo i Sepu Majeru, čovjeku koji je od 1962. do 1980. branio gol Bajerna iz Minhena, osvojio četiri titule prvaka Njemačke, tri Evrope, jedan nacionalni Kup i jedan Internacionalni kup.

Sa reprezentacijom Zapadne Njemačke bio je prvak svijeta 1974. godine. Nagrada će 73-godišnjem Majeru i zvanično biti uručena sljedećeg petka na susretu Atletika i Las Palmasa.

Portal Analitika