Politika

Intenzivna odbrambena saradnja sa Austrijom

Crna Gora i Austrija su ostvarile intenzivnu odbrambenu saradnju, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković, uz očekivanje da će se ona nastaviti istom dinamikom i u narednom periodu.
Intenzivna odbrambena saradnja sa Austrijom
Portal AnalitikaIzvor

Bošković je danas primio u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Austrije u Crnoj Gori, Johan Froliha.

"Bošković se zahvalio ambasadoru na ličnoj posvećenosti unapređenju sveukupnih prijateljskih odnosa Crne Gore i Austrije tokom njegovog mandata. On je posebno istakao intenzivnu odbrambenu saradnju koju su dvije zemlje do sada ostvarile, uz očekivanje da će se ona nastaviti istom dinamikom i u narednom periodu. Bošković je naglasio da Crna Gora ostaje snažno posvećena jačanju saradnje sa partnerskim zemljama, kako bi se dokazala kao kredibilan akter međunarodne zajednice", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Odlazeći austrijski ambasador je istakao da mu je bilo zadovoljstvo biti diplomatski predstavnik Austrije u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno, Frolih je posebno izrazio zadovoljstvo rezultatima koje je Crna Gora ostvarila na putu ka evropskim i evroatlantskim integracijama, ističući da će Austrija nastaviti da podržava našu zemlju u ostvarenju svojih spoljnopolitičkih ciljeva i u predstojećem periodu.

"Takođe, naveo je da je Austrija posebno posvećena regionu Zapadnog Balkana u cjelini, obzirom da bez stabilnosti ovog regiona ni Evropa ne može biti bezbjedna", piše u saopštenju.

Bošković i Frolih su istakli relevantnost održavanja zajedničke multinacionalne vojne vježbe “Zajednički izazov 2017”, koja će se realizovati u Crnoj Gori tokom ljeta ove godine.

Portal Analitika