Fudbal

Riberi se ljutio zbog izmjene, a Anćeloti mu šmekerski odgovorio

Bajern ima još jednu sjajnu sezonu. Na putu je da osvoji petu uzastopnu te rekordni 27. naslov prvaka Njemačke jer nakon 28 kola ima 10 bodova više od Lajpciga na drugom mjestu. Takođe, fantastična ekipa Karla Anćelotija igraće protiv Borusije Dortmund u polufinalu Kupa, a spremna dočekuje veliki duel sa Realom u četvrtfinalu Lige šampiona.
Riberi se ljutio zbog izmjene, a Anćeloti mu šmekerski odgovorio
Portal AnalitikaIzvor

Atmosfera u ekipi sa Allijans Arene je na najvećem nivou, a kako i neće kada je čuveni italijanski mag na klupi. Anćeltti je jedan od najboljih trenera u fudbalskoj istoriji, a njegov rad nije vezan samo za rezultate, nego je tu i neizbježan odnos sa igračima koji su ga hvalili gdje god je dosada radio.

Simpatični Karleto zna kako se nositi sa zvijezdama njemačkog velikana, sa kojima se često mučio njegov prethodnik i sadašnji strateg Mančester Sitija Pep Gvardiola.

Bajern je u velikom derbiju razbio Borusiju Dortmund 4:1 kod kuće, a Frank Ribery postigao je prvi gol na susretu te asistirao za treći pogodak Arjenu Robenu u 49. minutu. Francuz ponovno sjajno igra, a protiv Dortmunda bio je vrlo motivisan i raspoložen.

Međutim, Anćeloti je odlučio da ga zamijeni u 75. minutu i umjesto njega ubaci Kostu. Navijači su velikim aplauzom pozdravili Francuza koji je uzvratio, a onda započeo raspravu sa Italijanom o tome zašto ga je izveo iz igre.

Prišao mu je nervozni Riberi, tražeći objašnjenje, a nevjerovatni i prije svega iskusni Anćeloti šmekerski ga je poljubio i zagrlio te oduševio sve na stadionu, ali i u fudbalskoj Evropi.

To je bio gospodski potez slavnog trenera koji će ove sezone pokušati da osvoji Ligu šampiona s trećim različitim klubom, nakon što je sa Milanom stigao do dvije (2003. i 2007) te sa Realom (2014).

Portal Analitika