Crna hronika

Tri Baranina uhapšena zbog sumnje da su počinila 20 krivičnih djela

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su, preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, identifikovali i lišili slobode dva maloljetna i jedno punoljetno lice – V.B. (17), S.B. (16) i S.B. (26) iz Bara. Ova lica se sumnjiče da su počinila 20 krivičnih djela, od čega 16 KD teška krađa, tri KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i jedno KD oduzimanje vozila, na štetu devet fizičkih lica, saopšteno je iz Uprave policije.
Tri Baranina uhapšena zbog sumnje da su  počinila 20 krivičnih djela
Portal AnalitikaIzvor

„Njih trojica su, kako se sumnja, tokom marta i početkom aprila ove godine, prvo po dogovoru vršili opservaciju porodičnih kuća i vikendica u selima Brčeli i Gojnići, te su potom koristeći to što su vlasnici bili odsutni provaljivali u ove kuće i vikendice. Oni su iz njih, sumnja se, otuđivali pokućstvo, namještaj, veću količinu upotrebljivog i trofejnog naoružanja i municije, pištolje, noževe, zlatni nakit i kućanske aparate, dok su u jednom slučaju otuđili i vozilo. Osumnjičeni su, sumnja se, zatim pomenute stvari i predmete otuđene iz kuća i vikendica odlagali na lokacije u blizini mjesta njihovog stanovanja“, saopštava se.

Policijski službenici su pronašli i vlasnicima vratili veći dio otuđenih stvari i predmeta.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnim tužiocima u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela.

Službenici CB Bar su rasvijetlili sva krivična djela prijavljena u martu ove godine, a koja su se dogodila na području Opštine Bar.

Portal Analitika