Društvo

Kovačević: Rekonstrukcija Neurologije je samo početak (Video)

U Kliničkom centru Crne Gore danas je otvorena rekonstruisana Klinika za neurologiju, koja je prema riječima direktorice KCCG-a Zorice Kovačević, samo početak radova koji će doprinijeti savremenim uslovima i kvalitetnijem pružanju zdravstvene zaštite.
Kovačević: Rekonstrukcija Neurologije je samo početak (Video)
Portal AnalitikaIzvor

Na samom otvaranju Kovačević je navela da su uz veliku pomoć prijatelja i donatora, ispunjeno zahtjevi i udruženim sredstvima stvoreni pristojni i savremeni uslovi u kojima će pacijenti boraviti i u kojima će ljekari Kliničkog centra Crne Gore moći da rade i da pružaju kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

''Ovo je samo početak rada u Kliničkom centru, nastavljamo i dalje da radimo. Trenutno se radi na očnoj klinici - rekonstrukcija dvije operacione sale kako bi smo omogućili ljekarima da svakodnenvo na klinici za očne bolesti mogu da pruže kvalitetnu zdravrstvenu zaštitu i da vrše dio operativnih zahvata. Rekonstrukciju očne klinike ćemo završiti za nekih dvadesetak dana. Nastavljamo dalje da radimo na rekonstrukciji Klinike za uho-grlo-nos, Interne klinike, Klinike za bolesti srca, Poluintezivne metaboličke jedinice i RTG ili Centra za radiološku djelatnost'', kazala je Kovačević.

neurologija-1

On je navela da se radovi izvode najvećim dijelom sredstvima Vlade, fonda za zdravstveno osiguranje Kliničkog centra. 

''I naravno nadam se da ćemo jedan dio sredstava i dalje imati prilike da dobijemo od naših donatora koji će zajedno sa nama do kraja godine stvroiti pristojne uslove za pojedine klinike koje već duži niz godina čekaju na neophodnu rekonstrukciju. Ovom rekonstrukcijom, Neurologija je dobila i novu savremenu opremu i zaboravićemo one dane i mjesece kada je ona radila u otežanim uslovima kao što to danas imamo na žalost u pojedinim djelovima Kliničkog centra. Ali ponavljam biće prilika da se takvim rekonstrukcijama radujemo do završetka godišnjih odmora.

 </p>

Portal Analitika