Politika

Abazović: Promjene u Crnoj Gori moraju doći mirno

Dritan Abazović je novi predsjednik Građanskog pokreta (GP) URA.
Abazović: Promjene u Crnoj Gori moraju doći mirno
Portal AnalitikaIzvor

Abazović, koji je do sada bio potpredsjednik te partije, za predsjednika je izabran jednoglasno na današnjoj drugoj redovnoj Konvenciji GP URA u Podgorici.

On je na toj funkciji naslijedio Žarka Rakčevića.

Promjene u Crnoj Gori moraju doći demokratskim i mirnim putem, kazao je novoizabrani predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović.

On je, na današnjoj Konvenciji, rekao da žele bolju i drugačiju Crnu Goru, i poručio da će voditi beskompromisnu borbu za promjenu vlasti.

“Vjerujem da će na narednim izborima Crna Gora dobiti novu i bolju vlast”, poručio je Abazović, ističući da bez promjena nema slobode.

On je najavio ekonomski program URE “Posao za sve”, koji će biti objavljen do 21. maja.

Abazović smatra i da je danas Crna Gora “igračka u rukama kriminalizovane vlasti koja ne voli državu”. “Da je drugačije, tranzicija ne bi trajala 27 godina”.

On je rekao da se nijesu okupili samo da kritikuju, već žele da daju konkretne predloge kako da se stvori bolje i kvalitetnije društvo.

“Baštinićemo politiku tolerancije i dogovora, prije svega sa opozicijom, nevladinim sektorom i medijima”, poručio je Abazović.

Promjene, kako je rekao, moraju doći mirno na izborima, a to je, smatra on, trebalo da se desi 16. oktobra. 

Prema njegovim riječima, to se nije desilo “zbog hendikepiranog sistema”.

Abazović je podsjetio da je URA za članstvo Crne Gore u NATO i Evropskoj uniji, ali da u toj političkoj organizaciji na smatraju da su neprijatelji oni koji ne misle tako.

Dosadašnji predsjednik GP URA, Žarko Rakčević, rekao je da vjeruje da Crna Gora može i mora drugačije i bolje na svim poljima.

“Cilj URE nije vlast zarad vlasti i pokazali smo to i u ove dvije godine. Vizija URE njije društvo okovano strahom, neslobodom, kriminalom i korupcijom”, naveo je Rakčević.

Kako je rekao, URA mora da predvodi u borbi za slobodnu građansku, slobodnu i prosperitetnu Crnu Gopru, “Crnu Goru svih nas”.

 

(Mina)

 

Portal Analitika