Abiznis

Luštica Bay: Partnerstvo na izgradnji Čedi hotela

Kompanija Luštica Development AD iz Tivta i belgijska kompanija BESIX Grupa D.D. potpisale su obavezujući memorandum o razumijevanju o zajedničkom ulaganju u razvoj i izgradnju hotela Čedi Luštica Bay /The Chedi /, uključujući i izgradnju stambenih zgrada blokova „Kamelija“ i „Magnolija“. BESIX Grupa je najveća belgijska građevinska grupacija, konglomerat kompanija aktivnih u sektorima građevinarstva, inženjeringa, životne sredine, nekretnina i koncesija.
Luštica Bay: Partnerstvo na izgradnji Čedi hotela
Portal AnalitikaIzvor

Njena najveća podružnica, NV BESIX S.A., prisutna je u Crnoj Gori preko svoje filijale sa sjedištem u Tivtu i glavni je izvođač radova na izgradnji postojećeg stambenog dijela Luštica Bay-a, integrisanog turističkog grada koji se razvija na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

„Potpisujući ovaj memorandum, uspostavili smo formalni okvir za zajedničko ulaganje koje će obuhvatiti prvi od sedam hotela u našem kompleksu – Čedi Luštica Bay i prateće rezidencijalne objekte. Ovo partnerstvo izgrađeno je na poslovnom odnosu koji smo učvrstili tokom posljednjih godina građevinskih radova na našem projektu. Izuzetno smo zadovoljni što je došlo do daljnjeg unapređenja saradnje naše dvije kompanije. Ovaj ugovor dodatno povećava reputaciju Luštica Development kao sposobnog i pouzdanog razvojnog partnera i dodatno potvrđuje činjenicu da naše preduzeće, u okviru projekta Luštica Bay, stvara okruženje atraktivno za investicije“, saopštio je Daren Gibson /Darren Gibson/, izvršni direktor Luštica Development.

„BESIX radi na Luštica Bay projektu od 2012. godine. Početkom 2015. godine uspješno smo završili i predali prvu stambenu fazu a naš klijent nam je kasnije povjerio rad i na drugoj ali i trećoj fazi razvoja koja je odrađena po principu „projektuj i izgradi“. Oduševljeni smo što su naša posvećenost, način upravljanja projektima i pristup inženjeringu naveli Luštica Development da nam povjeri dodatni projekat. Počastvovani smo što imamo priliku da dodamo ovu referencu našem portfoliju izgradnje luksuznih hotela“, rekao je Džon Birlandt /John Beerlandt/, predsjednik Odbora direktora BESIX.

„Sa izgradnjom Čedi hotela u Luštica Bay-u, mi smatramo da će ovaj integrisani turistički kompleks postati jedna od najprestižnijih jedinstveno dizajniranih destinacija u Crnoj Gori. Nakon uspjeha Čedi hotela u Omanu i Švajcarskoj, ovaj korak će zasigurno označiti dalji uspjeh u njihovoj ekspanziji. Veoma smo zadovoljni što će BESIX Grupa i dalje ostati naš partner u Crnoj Gori”, rekao je Samih Saviris, predsjednik Odbora direktora Orascom Development Holding i Luštica Development.

Čedi Luštica Bay Montenegro hotel biće najveći hotel sa 5 zvjezdica u Boki Kotorskoj, i biće smješten na pjeni od mora marine u Luštica Bay-u sa izvanrednim pogledom na marinu i Jadransko more. Raspolagaće sa 110 soba, dva restorana (uključujući i specijalni restoran sa međunarodnom kuhinjom), barom, konferencijskim i poslovnim centrom, otvorenim bazenom, spa i fitness centrom sa zatvorenim bazenom, teretanom, te pratećim objektima.

Dizajn hotela je izveden iz karakterističnih osobina sela Crnogorskog primorja, ali istovremeno pruža kvalitet i iskustvo luksuznog ljetovališta. Rezultat je jedinstveni hotel, sa jakim osjećajem za lokaciju ukorijenjenu u istoriji područja, kao i savremenim smislom za stil.

Kompanija Luštica Development razvija projekat izgradnje integrisane turističke destinacije Luštica Bay, na površini od 690 hektara smještenoj na poluostrvu Luštica u Tivtu. To je najveći najveći investicioni projekat u turizmu i izgradnji rezidencijalnih sadržaja u Crnoj Gori, i biće otvoren za posjetioce tokom cijele godine. Projektom se predviđa izgradnja sedam hotela, dvije marine, više od 1000 stanova, preko 500 gradskih kuća i vila, šampionskog golf terena sa 18 rupa, komercijalno-administrativnog jezgra i ostalih neophodnih sadržaja.

Portal Analitika