Fudbal

Murnjova čudna matematika

Iako se nadao da će već u prvoj sezoni na klupi Mančester Junajteda konkurisati za naslov prvaka, Žoze Murinjo na kraju bi mogao ostati i bez Lige šampiona. Za to je najzaslužnija očajna forma njegove ekipe na Old Traffordu.
Murnjova čudna matematika
Portal AnalitikaIzvor

Iako je na svom terenu izgubio samo jednu utakmicu, Murinjo je bodove prepuštao Halu, Barnliju, Bornmutu, Stouku, VBA... Njegova ekipa remizirala je čak devet puta ove sezone na svom stadionu.

"Mislim da smo jaki kod kuće. Znam, remi je loš rezultat na domećem teren za Junajted. No, način na koji protivnici igraju protiv nas na Old Trafordu govori mi da smo jaki. Svi se brane, niko ne pomišlja da napadne jer se boje", rekao je Murinjo i dodao da njegova ekipa ipak mora igrati puno bolje da neke utakmice, koje je remizirala, pobijedi.

"Deset remija je deset bodova. Pet pobjeda i pet poraza su 15 bodova. Što je bolje? Naravno, 15 bodova. No, ako gledate na duge staze, ja bih radije uzeo deset remija. To znači da je ekipa mentalno jaka i da jako teško gubi utakmice". zaključio je Portugalac.

Index.hr

Portal Analitika