Košarka

Zvezda nije uspjela da s eplasira u 1/4 finale Eurolige

Crvena zvezda nije uspjela da napravi podvig i plasira se u četvrtinu finala Eurolige, pošto je poražena od Darušafake u Istanbulu u 30. kolu – 78:62 (43:32).
Zvezda nije uspjela da s eplasira u 1/4 finale Eurolige
Portal AnalitikaIzvor

Srpski i regionalni šampion je jako loše otvorio meč, što je turski sastav maksimalno iskoristio i brzo stigao do dvocifrene prednosti.

Stečeno vođstvo tim Dejvida Bleta čuvao je sve do finiša treće dionice, kada su crveno-bijeli propustili šansu da se u potpunosti vrate u meč i trojkom Nemanje Dangubića u egalu uđu u odlučujućih deset minuta. 

Domaći su ponovo kaznili promašaje, povratili osjetnu prednost i sredinom posljednjeg perioda i definitivno prelomili susret u svoju korist i zakazali duele sa madridskim Realom za fajnal-for. Obje ekipe završile su sezonu sa skorom 16-14, ali je Darušafaka otišla dalje zahvaljujući slavlju u Beogradu na otvaranju sezone. 

Ipak, Dejan Radonjić i svi u timu s Malog Kalemegdana moraju biti zadovoljni na ekipu – koja je sa najmanjim budžetom uspjela da zabilježi nevjerovatnih 16 trijumfa u elitnom takmičenju, uključujući i maestralne pobjede protiv aktuelnog prvaka moskovskog CSKA, Real Madrida, Panatinaikosa, Fenerbahče, Makabija u Tel Avivu.

U pobjedničkom timu najbolji je bio sjajni Bred Vonamejker sa 22 poena (5/9 za dva, 2/5 za tri), pet asistencija, dvije ukradene, ali i četiri izgubljene lopte. Goste je predvodio Ognjen Kuzmić sa 14 poena (5/10 za dva) i šest uhvačenih lopti.

Portal Analitika