Fudbal

Liverpul u šoku: Najboljem strijelcu i asistentu završena sezona

Igrač za velike utakmice, koji je golovima riješio oba gradska derbija sa Evertonom ove sezone i postigao za pobjede nad Totenhemom i Arsenalom, zbog oštećenog meniskusa lijevog koljena mora na operaciju.
Liverpul u šoku: Najboljem strijelcu i asistentu završena sezona
Portal AnalitikaIzvor

Sadio Mane (24), senegalski krilni napadač, ključni je čovjek Liverpula, ove sezone najbolji strijelac (13) i asistent (8) Redsa. Opravdao je čak 40 miliona eura plaćenih za njega Sautemptonu prošlog ljeta.

Kloppova ekipa čak je postala i previše zavisna o Maneu, jer kada je u januaru bio na Afričkom kupu nacija sa Senegalom, Liverpul je doživio veliki pad forme. Maneovim povratkom, Liverpul je opet proigrao, a postigao je prošlog vikenda u derbiju Liverpula prvi gol u pobjedi njegove ekipe (3:1), nakon čega je u duelu sa Bejnsom povrijedio meniskus.

Liverpulovi doktori nadali su se da je oporavak moguć bez operacije, ali to se nažalost neće dogoditi i Liverpul u posljednjih sedam kola i odlučujuću bitku za Ligu šampiona ulazi bez ključnog ograča

"Operacija je nažalost neizbježna i neće ga biti na terenu oko dva mjeseca. Imaće više vremena da se pripremi za iduću sezonu, ali to je jedina dobra vijest." komentarisao je Klop. 

Portal Analitika