Crna hronika

Pronađeno i oduzeto oko 105 kg skanka; slobode lišena tri lica

Službenici Uprave policije juče u dvije odvojene aktivnosti prekinuli lanac krijumčarenja opojne droge marihuana tipa skank, i tom prilikom pronašli i oduzeli ukupno oko 105 kilograma opojne droge.
Pronađeno i oduzeto oko 105 kg skanka; slobode lišena tri lica
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz policije, dva lica lišena slobode uz krivičnu prijavu zbog osovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je jedno lice lišeno slobode uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinilo KD nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, službenici Odsjeka u sadejstvu sa službenicima OB Andrijevica su, 06.04.2017. godine oko 21,30 časova, postupajući po prethodno pribavljenim operativnim saznanjima, vršili pregled lica N.N. (36) iz Andrijevice  i vozila kojim je upravljao, marke „VW“ beranskih  registarskih oznaka, kao i lica koje se nalazilo na suvozačevom mjestu A.D. (39) iz Republike Albanije. Pregledom vozila, službenici Odsjeka su pronašli dva veća bijela džaka, jedan na zadnjem sjedišu a drugi u prtljažniku. U džakovima su se nalazila 72 PVC pakovanja sa biljnom materijom tamnozelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skank, ukupne težine oko 85 kg.

Pronađena i oduzeta droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je opojna droga bila namjenjena tranzitu preko naše države radi daljeg krijumčarenja u zemlje susjedstva.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se lica liše slobode i da se protiv njih podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Nadalje, službenici Odsjeka su u sadejstvu sa CB Podgorica, preduzimajući svakodnevne aktivnosti u cilju suzbijanja i sprječavanja krijumčarenja i stavljanja u promet opojnih droga, 06.04.2017. godine, postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, a u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi Z.T. (45) iz Podgorice, u mjestu Lijeva Rijeka. Prilikom pretresa u kući je zatečen R.M. iz BiH.

Prilikom pretresa kuće i drugih prostorija službenici Odsjeka su pronašli i oduzeli 20 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine oko 20 kg. Daljim pretresom pronađena je jedna lovačka puška nepoznate marke cal. 12mm, municija sledećih kalibara: 4 komada patrona za lovačku pušku cal. 12mm u ilegalnom posjedu, 12 komada municije cal. 22mm za malokalibarsku pušku, 23 komada municije 44 Magnum i 7 komada cal. 9mm. Takođe je pronađeno dvije kutije sa sadržajem nepoznate supstance, SIM kartica, vaga za precizno mjerenje, dva mobilna telefona i tri para bosanskih registarskih tablica.

Navedeni pronađeni i oduzeti predmeti biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se ovo lice duži vremenski period bavilo nabavkom i stavljanjem u promet veće količine opojne droge marihuane, tipa skank.

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da se Z.T. liši slobode uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio KD nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Portal Analitika