Politika

Bojović: Bečić bi da razbije DF u Pljevljima

Predsjednik pljevaljskog odbora Demokratske narodne partije (DNP), Vladislav Bojović, pozvao je odbornika te stranke u Skupštini opštine Pljevlja, Bojana Krvavca, da vrati odbornički mandat DNP-u. Istovremeno on je lidera Demokrata Aleksu Bečića optužio da pokušava da razbije DF u Pljevljima.
Bojović: Bečić bi da razbije DF u Pljevljima
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo, Krvavac i odbornik Nove, Nikola Rovčanin napustili su odbornički klub Demokratskog fronta (DF) i najavili formiranje novog odborničkog kluba.

"U trenutku kada se sprovodi brutalni progon Demokratskog fronta i njegovih lidera od strane režima, ali i u danu u kome je Demokratski front stavio tačku na farsu i dokazao režimsku montažu državnog udara, pobjegao je naš dojučerašnji kolega Bojan Krvavac. Kao predsjednik OO DNP-a i kao neko ko mu je, uz saglasnost vrha stranke, kao mladom čovjeku, nesebično ustupio svoj odbornički mandat 2014. godine, pozivam ga da mandat vrati Demokratskoj narodnoj partiji, umjesto što moju malenkost javno hvali i pruža mi podršku", saopštio je Bojović.

On je ocijenio da je neprihvatljivo da se Krvavac poziva na čast i moral, "a da sa druge strane nešto što odlično zna da nije zaslužio, a to je odbornički mandat, nosi kao jedan vid kompenzacije političkom subjektu koji nije ni učestvovao na izborima".

"Nemamo dilemu da je Bojan Krvavac ovim činom pokušao da izbjegne unutarpartijsko suočavanje sa ocjenom njegovog rada u lokalnom parlamentu i van njega, svjestan da nije zaslužio da dobije podršku za novi odbornički mandat i da nije opravdao povjerenje koje smo mu, prije svega, zarad mladosti, dali. Pozivamo Bojana Krvavca i Nikolu Rovčanina da javno saopšte kod koga su prije desetak dana išli na razgovor za neuspjeli pokušaj razbijanja Demokratskog fronta, mimo znanja stranačkih organa i iza leđa članovima, simpatizerima i glasačima DF-a. Zarad javnosti želim da saopštim da se ovdje radi o koordiniranoj akciji sa Aleksom Bečićem, koji je posljednjih nedjelja više puta dolazio u Pljevlja i pravio sastanke sa našim bivšim kolegama i za uslugu razbijanja Demokratskog fronta u Pljevljima im nudio logistiku, mjesta predsjednika odbora i nosioca liste Demokrata", kazao je Bojović.

On je lidera Demokrata, Aleksu Bečića, optužio da je radio i da radi "sve da pokuša da razbije Demokratski front u Pljevljima", dok se lideri DF-a nose sa montiranim procesima i brutalnim nasrtajima režima, bez ikakve solidarnosti opozicije.

"Stoga, za rasipanje opozicione energije u Pljevljima i na nivou države isključivu odgovornost će snositi, ne Bojan Krvavac, već Aleksa Bečić. Sada se jasno vidi ko forsira podjele i sukobe, a kome je ustinu stalo do pobjede nad ovim lopovskim režimom. Poručujemo Aleksi Bečiću koji planira da Bojana Krvavca ili bilo koga drugog iz Demokratskog fronta, prevede u svoje redove, da će taj gest biti tretiran isključivo kao gest usmjeren na izazivanje tenzija i podjela unutar opozicije u susret lokalnim izborima, kada bi trebalo da svu energiju usmjerimo na objedinjavanje opozicionih snaga i zajedničko djelovanje protiv aktuelne vlasti, koja je evidentno u Pljevljima, i ne samo u Pljevljima, na koljenima", navodi Bojović.

Portal Analitika