Crna hronika

SDT: Velimirovićeva izjava ukazuje da je izložen pritiscima

Naknadna izjava Mirka Velimirovića da je “konstrukcija” njegovog priznanja “sastavljena od strane Specijalnog državnog tužilaštva”, može jedino ukazivati da je on izložen pritiscima onih lica protiv kojih krivični postupak nije okončan, odnosno struktura koje stoje iza njih, o čemu je nedavno i obavijestio specijalnog tužioca, saopšteno je iz SDT-a.
SDT: Velimirovićeva izjava ukazuje da je izložen pritiscima
Portal AnalitikaIzvor

Iz tužilaštva podsjećaju da je Rješenjem Višeg suda u Podgorici usvojen sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i okrivljenog Mirka Velimirovića za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije .

- Kao što je javnosti poznato, rješenjem Višeg suda u Podgorici usvojen je sporazum o priznanju krivice zaključen izmedju Specijalnog državnog tužilaštva i okrivljenog Mirka Velimirovića u odnosu na krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 4 u vezi sa stavom 2, a sve u vezi sa stavom 1 KZ CG. To znači da je sud, između ostalog, utvrdio da je okrivljeni Mirko Velimirović svjesno i dobrovoljno priznao krivično djelo koje je predmet optužbe, da je priznanje u skladu sa dokazima sadržanim u spisima predmeta, da je potpuno razumio posljedice zaključenog sporazuma, a naročito da se odriče prava na suđenje i prava na žalbu protiv odluke suda donesene na osnovu sporazuma - saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva.

Nakon pravosnažnosti ovog rješenja, sud je donio presudu kojom je optuženi oglašen krivim u skladu sa sporazumom, napominju iz SDT-a. Protiv te presude je dozvoljena žalba samo u slučaju da presuda nije u skladu sa zaključenim sporazumom. Budući da žalbi nije bilo, presuda je postala pravosnažna.

- Velimirović je u izviđaju kroz poligrafsku provjeru iznio činjenice koje su, iako ne predstavljaju dokaz na sudu, poslužile tužiocu da pravilno usmjeri istragu. Tokom cijelog toka krivičnog postupka njegovi navodi nijesu ničim dovedeni u sumnju već, naprotiv, potvrđeni svim izvedenim dokazima, tako da je očigledno da je pomenuta izjava samo pokušaj opstruiranja daljeg toka krivičnog postupka - zaključuju iz Specijalnog tužilaštva.

Portal Analitika