Fudbal

Argentinski stručnjak i španska legenda preuzimaju Katar!?

Trener Sevilje Horhe Sampaoli mogao bi da postane novi selektor Katara, dok bi legenda španskog fudbala Ćavi Ernandez obavljao funkciju savjetnika, pišu španski mediji.
Argentinski stručnjak i španska legenda preuzimaju Katar!?
Portal AnalitikaIzvor

Madridska Marka javlja da je aregntinskom stručnjaku, koji se proslavio kao predvodnik Čilea do titule šampiona Južne Amerike 2015. godine, ponuđen unosan ugovor iz Katara, čiju reprezentaciju trenutno predvodi Urugvajca Horhe Fosati.

Katarani su izgubili šanse da se plasiraju na Svjetsko prvesntvo u Rusiji 2018. godine pošto su posljednji u svojoj kvalifikacionoj grupi, ali žele najprije da se dočepaju Olimpijskih igara 2020. godine prije nego što organizuju Mundijal 2022.

Sampaoli se spominje proteklih neđelja i kao potencijalni nasljednik argentinskog selektora Edgrada Bauze, a Marka je uvjerena da će nedavni odlazak sportskog direktora Sevilje Monćija ubrzati rastanak Berbera i aktuelnog šefa stručnog štaba. 

Ćavi Ernandez, koji nastupa za lokalni klub El Sad, takođe je predmet interesovanja Fudbalskog saveza Katara, koji želi da ga uvrsti u svoje rukovodstvo gdje bi im pomogao u razvoju nacionalnog tima.

Portal Analitika