Košarka

Voriorsi potvrdili: Durent u subotu na parketu

Jedan od najboljih NBA igrača Kevin Durent brže nego što se očekivalo vraća se na parket. To su potvrdili Golden Stejt Voriorsi, koji u subotu na svom parketu dočekuje ekipu Nju Orleans Pelikansa.
Voriorsi potvrdili: Durent u subotu na parketu
Portal AnalitikaIzvor

Durent je početkom marta doživio povredu koljena kada mu je na nogu pao saigrač Zaza Pačulija. Zvijezda Golden Stejt Voriorsa je propustila 17 utakmica zbog povrede koljena, a tek je nedavno počeo da trenira sa saigračima.. 

Iako je izgledalo da bi Kevin mogao i da završi sezonu, pričali se i o dužoj pauzi, ali su ljekarski timovi ipak uspjeli Durenta da osposobe na vrijeme, i to brže nego što se i očekivalo. 

S obzirom da su Voriorsi ušli u sjajnu formu uprkos njegovom izostanku, pa se nalaze u seriji od 11 pobjeda, očekivalo se da ne rizikuju i čuvaju Durantulu do plej-ofa, ali on očigledno želi da "osjeti" igru u posljednja tri meča. 

Durent je do povrede prosječno bilježio 25,3 poena uz 8,2 skokova i 4,8 asistencija po meču. I dalje je prvi strijelac ekipe, iako je Stefen Kari popravio svoju statistiku i prosječno ubacuje 25,2 poena.

Portal Analitika