Fudbal

Morata: Konte me vjerovatno zove na stari broj

Alvaro Morata je sinoć postigao het-trik protiv Leganesa u trijumfu od 4:2, čime je postao prvi španski fudbaler koji je postigao het-trik za Real poslije punih osam godina. Dakle, od Raula 2009. pa sve do sinoć Real nije imao Španca koji je postigao tri gola na jednoj utakmici, pa je jasno da legendarni kapiten Madriđana dobio nasljednika.
Morata: Konte me vjerovatno zove na stari broj
Portal AnalitikaIzvor

Morata je već neđeljama u žiži španskih medija. Nema dana, a da se u nekom listu ne pojavi informacija o selidbi u Čelsi kod Antonija Kontea, koji ga navodno veoma želi.

“Ukoliko me Konte zove, vjerovatno me zove na stari broj mobilnog telefona, jer nikakva konkretna ponuda nije došla do mene. Lijepo mi je u Realu, to je najvažnija stvar. Dajem golove, osjećam se važnim za tim i nadam se da ću nastaviti u tom stilu. Ne mogu da razmišljam o sljedećoj sezoni, jer je pred nama najvažniji dio ove. Ono što je najznačajnije je da smo pobijedili Leganes. Sada nas čeka težak raspored, moramo da pobijedimo sve moguće utakmice. To je razlog zašto smo u Realu”, rekao je Morata.

Upitan za informacije o dolasku skupocenog tinejdžera Monaka Kilijana Mbapea, napadač Reala napominje da je to očekivano.

“To se stalno događa u Realu, ali je činjenica da je Madrid osvojio dvije titule u Ligi šampiona kada je imao više Španaca u timu i mislim da to nije slučajno.”

Morata je protiv Leganesa bio starter tek deseti put ove sezone, ali se ne žali na status kod Zinedina Zidana.

“Jasno je svima da uvijek želim da igram. Da se trudim i igram. Sve drugo nije u mojim rukama. Pričao sam dosta sa trenerom, ali nikada mu nisam rekao da mislim da treba da igram više. Nisam ovdje da se žalim, ovdje sam da se borim i pobjeđujem sa ekipom”, zaključio je Alvaro Morata.

Portal Analitika