Politika

Nikolić- Del Monako: U parlamentu se rješavaju sva važna politička pitanja

Odluku o članstvu u NATO treba da donesu legitimno izabrani predstavnici naroda u Skupštini Crne Gore, i to na osnovu prava koje im obezbjeđuje Ustav, poručio je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić na sastanku sa ambasadorem Republike Italije u Crnoj Gori Nj.E Vinćencom Del Monakom.
Nikolić- Del Monako: U parlamentu se rješavaju sva važna politička pitanja
Portal AnalitikaIzvor

Nikolić je podsjetio da se naša država još na demokratskom referendumu 21.maja 2006. godine, opredijelila za evroatlanske integracije, te da su svi izborni procesi, od tada do danas, potvrda opredjeljenja građana da Crna Gora bude u Evropskoj uniji i NATO savezu.

Nikolić je istakao da je Republika Italija u grupi najboljih prijatelja Crne Gore i zahvalio ambasadoru Del Monaku na podršci koju je Italija do sada pružala Crnoj Gori u ispunjavanju njenih strateških vanjskopolitičkih ciljeva. 

Ambasador Republike Italije u Crnoj Gori Nj.E Vinćenco Del Monako posebno je istakao značaj parlamenta kao jedine validne adrese za rješavanje svih važnih političkih pitanja u državi. Del Monako je napomenuo da će Italija i dalje snažno zagovarati politiku širenja NATO-a i EU na region Zapadnog Balkana. 

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog odličnih političkih odnosa dvije države, ali i zbog sve snažnijeg prisustva italijanskih investitora u Crnoj Gori, koji realizuju nekoliko značajnih projekata u našoj zemlji. Nikolić i Del Monako su se saglasili da postoji još prostora da se odnosi unapređuju, i to na polju energetike, turizma i kulture, a dodatni zamah saradnji očekuje se od međuparlamentarnih grupa prijateljstva, čije je formiranje u finalnoj fazi.

Na sastanku je dogovorena posjeta Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore, Odboru za spoljne poslove Senata Republike Italije. 

Portal Analitika