Društvo

Luštica Development donirala 1.800 eura OŠ „Nikola Đurković“ u Radanovićima

Kompanija Luštica Development obezbijedila je sredstva u iznosu od 1,8 hiljada eura za nabavku neophodnog materijala i opreme za sanaciju sistema vodosnabdijevanja u OŠ “Nikola Đurković” u Radanovićima u Kotoru. Ovom donacijom omogućena je nabavka opreme, hidrofora i cisterne za vodu.
Luštica Development donirala 1.800 eura OŠ „Nikola Đurković“ u Radanovićima
Portal AnalitikaIzvor

- Rado smo podržali ovu inicijativu za sanaciju neophodne infrastrukture škole u Radanovićima, kako bi učenici i nastavno osoblje mogli da rade u adekvatnim uslovima. Obrazovanje je značajan segment u strukturi našeg društveno-odgovornog poslovanja, i do sada smo podržali nekoliko škola ne samo u tivatskoj opštini već i šire”, saopštio je Damir Moškov, iz marketinga Luštica Development.

OŠ “Nikola Đurković” duže od tri decenije vodi borbu sa vodosnadbijevanjem. Bez vode, koje nema u toaletima od maja do kraja oktobra svake godine, škola nema osnovne sanitarno-higijenske uslove za boravak 250 učenika. U periodima kada vode ima, često se može koristiti samo u prizemlju škole budući da zbog nedovoljnog pritiska voda ne teče kroz cijevi na spratu, a onemogućena je i upotreba toaleta.

Luštica Development nedavno je učestvovala u sanaciji sistema grijanja u Srednjoškolskom centru “Mladost” i OŠ “Drago Milović” u Tivtu, obezbijedila je sredstva za sanaciju fasade u OŠ Branko Brinić kao i proširenje i opremanje područnog odjeljenja vrtića “Bambi” u Radovićima.

Kompanija je u februaru potpisala Protokol o sponzorstvima za 2017. godinu sa Opštinom Tivat prema kome će 150 hiljada eura biti uloženo u lokalne obrazovne i zdravstvene ustanove, kulturne festivale, i druge projekte. Do sada je kompanija investitala 1,1 milion eura u razvoj lokalne zajednice i šire.

Portal Analitika