Crna hronika

Vojinović ubijen eksplozivom na daljinsko upravljanje

Rezultati vještačenja iz Forenzičkog centra u Danilovgradu pokazali su da je ispod automobila Pljevljaka Miloja Mrđe Vojinovića (37), koji je poginuo dok je bio za volanom „tojota rav 4“, bila eksplozivna naprava koja je aktivirana daljinskim upravljačem, piše Pobjeda.
Vojinović ubijen eksplozivom na daljinsko upravljanje
Portal AnalitikaIzvor

Vojinović je stradao 29. decembra prošle godine kod Krivog mosta. Snažna eksplozija odbacila je automobil sa puta na stijene korita Morače. Vještačenje je obavljeno po nalogu Višeg državnog tužilaštva, koje je nakon rezultata vještačenja kvalifikovalo djelo kao teško ubistvo.

Tokom uviđaja, na stijenama kod korita rijeke Morače kod Krivog mosta, četiri-pet metara od vozila pronađeno je desetak pakovanja sa skoro kilogram vojnog eksploziva. Kako je tada saopšteno iz Uprave policije, tokom uviđaja pored vozila „tojota rav 4“ pronađen je eksploziv i utvrđuje se da li je do eksplozije došlo tokom njegovog prevoženja.

– Eksploziv koji je pronađen pored vozila nalazio se u kesi koja je djelimično nagorjela od dejstva požara u vozilu. Ova činjenica, kao i druge okolnosti utvrđene na licu mjesta, upućuju na to da je lice koje je smrtno stradalo u događaju, a koje je upravljalo vozilom „tojota rav 4“, u ovom vozilu prevozilo navedeni eksploziv koji je nađen pored vozila – saopšteno je ranije iz policije.

Vojinović je prije dvije i po godine izašao iz zatvora, gdje je izdržavao kaznu zbog ubistva sugrađanina Bobana Ljubojevića u Pljevljima prije skoro 13 godina. Nakon izlaska iz zatvora, preselio se u Podgoricu.

Pobjeda

Portal Analitika