Politika

Novi konkurs za člana DIK-a

Administrativni odbor, shodno zakonskoj obavezi, raspisao je danas treći ponovni Javni konkurs, za imenovanje člana Državne izborne komisije (DIK) iz reda predstavnika civilnog društva, nevladinog sektora i univerziteta.
Novi konkurs za člana DIK-a
Portal AnalitikaIzvor

Konkurs će biti objavljen na sajtu Skupštine i u „Dnevnim novinama“.

Članovi Odbora konstatovali su da tom tijelu nije dostavljena nijedna prijava po drugom ponovnom Javnom konkursu za imenovanje člana DIK-a iz reda predstavnika civilnog društva, nevladinog sektora i univerziteta.

Predsjednik Odbora, Ljuiđ Škrelja, apelovao je na predstavnike civilnog društva, nevladinog sektora i univerziteta, koji su ovlašćeni da predlože kandidata za člana DIK-a, da iskoriste mogućnost koju im zakon pruža, i doprinesu povjerenju građana u izborni proces.

Odbor je na predlog Kluba poslanika Demokratske partije socijalista razriješio člana Zakonodavnog odbora.

"Predloženo je da se dužnosti člana Odbora razriješi poslanik Obrad Stanišić, a izabere poslanik Miloš Nikolić", saopšteno je nakon sjednice.

Navodi se da je Odboru predloženo da se umjesto poslanika Miodraga Radunovića, za predsjednika Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje izabere poslanik Suad Numanović, a da se za člana izabere Radunović, kao i da se poslanik Radule Novović izabre za člana Odbora za politički sistem, prvosuđe i upravu.

"Odbor je, na Predlog predsjednika Skupštine, Ivana Brajovića, imenovao Mariju Blagojević, diplomiranu politikološkinju za međunarodne poslove, za savjetnicu predsjednika", navodi se na sajtu parlamenta.

Izvor: Mina

Portal Analitika