Politika

ŠIMRAK: Savez sa najrazvijenijim u svijetu je ostvarenje našeg programa

Povodom drugog, od nas ničim izazvanog napada kolega iz Demokrata, zbog javnosti dužni smo odgovoriti. SDP je jedina partija na našoj političkoj sceni kojoj su građanska, demokratska i nezavisna Crna Gora i evroatlantske integracije programsko opredjeljenje od osnivanja. Više od četvt vijeka na istom smo programu i nemamo potrebu nikome da objašnjavamo zašto smo za pristupanje Crne Gore savezu najrazvijenih zemalja svijeta i zašto ćemo glasati za ratifikaciju istorijskog uspjeha kome smo kao partija presudno doprinjeli. Za takvo naše ponašanje iz NATO-a dobijamo uvažavanje i zahvalnost za "liderstvo u tom procesu", izjavio je član Predsjedništva SDP-a Dragan Šimrak.
ŠIMRAK: Savez sa najrazvijenijim u svijetu je ostvarenje našeg programa
Portal AnalitikaIzvor

-Kao što kolega Katić iz Demokrata ne mora objašnjavati zašto se protivi evroatlanskim integracijama, jer je to nastavak politike SNP- a, Predraga Bulatovića i SrđanaMilića iz koje su kao partija i potekli. Javnost zna da je SDP za pristupanje Crne Gore savezu demokratski i ekonomski najrazvijenijih zemalja svijeta i naši birači nas zbog toga, između ostalog, i podržavaju. Mi smatramo da je legitimno biti za, kao što je legitimno biti i protiv pristupanja Crne Gore Sjevernoatlantskom savezu, ali nam ne pada na pamet da u maniru DPS sve koji ne misle kao mi proglašavamo izdajnicima. Legitimno je i to što ste vi protiv evroatlantskih integracija i nema razloga da se stidite da  to jasno saopštite. Zato čudi da i Katić manirom DPS-a ostrašćeno kvalifikuje drugačiji stav- navodi se u izjavi Šimraka, dostavljenoj Portalu Analitika. 

Kako dodaje, mi smo uvijek bili, a i sada smo odlučni da nudimo rješenja građanima Herceg Novog, zaustavimo poharu sa državnog nivoa i otklonimo štete koje su prouzrokovale sadašnja i bivša lokalna vlast.

-Različitostima sa kolegama iz opozicije se nećemo baviti, ali nećemo ni ćutati na prozivke koje idu na ruku samo DPS-u- zaključio je Šimrak. 

Portal Analitika