Društvo

Sjutra Akcioni dan srednjoškolaca, Ministarstvo prosvjete jedan od poslodavca

Ministarstvo prosvjete podržaće Akcioni dan Unije srednjoškolaca Crne Gore koji će biti održan sjutra, 6. aprila, kada će, tokom jednog radnog dana, skoro 200 srednjoškolaca sa teritorije Glavnog grada dobiti priliku da se upozna sa poslovima od interesovanja kod raznih poslodavaca u privatnom i javnom sektoru.
Sjutra Akcioni dan srednjoškolaca, Ministarstvo prosvjete jedan od poslodavca
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvu prosvjete na jedan dan radiće 17 srednjoškolaca, od čega 5 gimnazijalaca i 12 učenika srednjih stručnih škola.

Projekat Akcioni dan već od 1968. godine sprovodi se u zemljama Zapadne i Sjeverne Evrope. Projekat podrazumijeva da, tokom jednog dana, učenici dobiju priliku da na jedan dan budu zaposleni  kod poslodavaca na mjestima od značaja za njihove obrazovne profile, kako bi stekli nova saznanja i perspektivu o struci za koju se školuju.

Obaveze poslodavca u okviru Projekta su da, u periodu od par sati, učenicima koji kod njih budu zaposleni, približe radnu atmosferu i uslove rada koji ih očekuju nakon što završe školovanje za dati obrazovni profil.

Učešće Ministarstva fokusirano je prvenstveno na učenike srednjih stručnih škola upravo zbog kampanje Ministarstva Stručno obrazovanje moj izbor za budućnost, kojim se želi poručiti da djeca koja upišu srednje stručne škole, posebno deficitarna zanimanja, imaju velike mogućnosti za lični razvoj i brzo povezivanje sa nekim od poslodavaca na tržištu rada.

 

 

 

 

Portal Analitika