Rukomet

Za idealni tim konkurišu četiri crnogorske rukometašice

Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je danas spisak rukometašica koje konkurišu za idealni tim Lige šampiona u sezoni 2016/2017.
Za idealni tim konkurišu četiri crnogorske rukometašice
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da je ta asocijacija posjetiocima zvaničnog sajta ponudila 50 kandidata. Posjetioci sajta /http://www.eurohandball.com/ biraće najbolju rukometašicu na svakoj poziciji u timu, ali i najboljeg defanzivca, mladu rukometašicu (rođenu 1994. i mlađu) i trenera.

Od crnogorskih rukometašica za idealni tim konkurišu Katarina Bulatović iz Budućnosti (desni bek), lijevo krilo Bukurešta, Majda Mehmedović i desno krilo Vardara, Jovanka Radičević.

Za najbolju mladu rukometašicu konkuriše Đurđina Jauković iz Budućnosti, a u konkurenciji su i Rumunka u dresu podgoričkog tima, Kristina Neagu (lijevi bek) i Poljakinja Kinga Ahruk (najbolji defanzivac).

U konkurenciji za trenera godine je i trofejni stručnjak Budućnosti, Dragan Adžić.

Glasanje je počelo danas i trajaće do 2. maja u ponoć. Saopšteno je da kandidatkinje za idealni tim reprezentativke 18 držaava, članice 12 klubova, učesnika Lige šampiona ove sezone.

Za priznanja i ove sezone konkuriše sedam prošlogodišnjih dobitnika, dok 23 sa prošlogodišnjeg spiska nominovanih i ove godine konkuriše za nagradu. Tim godine biće objavljen tokom finalnog turnira Lige šampiona, 6. I 7. Maja u Budimpešti.

Portal Analitika