Društvo

Knežević podnio još jednu žalbu Ustavnom sudu

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević podnio je Ustavnom sudu još jednu Ustavnu žalbu, a protiv Naredbe o sprovodjenju istrage Specijalnog državnog tužilaštva zbog povrede prava na pravni lijek i prava na pravično i javno sudjenje.
Knežević podnio još jednu žalbu Ustavnom sudu
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju DNP-a Knežević je od Ustavnog suda zatražio da utvrdi povredu navedenih ljudskih prava i osnovnih sloboda zajamčenih Ustavom i Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih  prava i osnovnih sloboda i predložio sudu da pomenutu Naredbu ukine u cjelosti i predmet vrati Specijalnom tužilaštvu na ponovni postupak i odlučivanje.

“Naime,  zakon striktno propisuje da je tužioc bio u obavezi da u  Naredbi o proširenju istrage precizno navede i pobroji dokaze iz kojih prizilazi osnovana sumnja o počinjenom krivičnom djelu, što ovdje nije slučaj nego se umjesto primjene zakona kao obrazloženje navode paušalni i proizvoljni navodi koji zapravo jasno potvrdjuju da pomenuti akt ne sadrži zakonom potrebne elemente i da se njime u cilju političkog progona  krše imperativni pravni propisi”, piše u saopštenju.

On smatra da kršenje procedure, ljudskih prava i osnovnih sloboda postaje pravilo i  prerasta u praksu kojom se vode crnogorske institucije, kada je riječ o predstavnicimaici Demokratskog fronta.

“Dok Demokratski front uporno pokušava da odbrani Ustavni poredak i zakone ove zemlje od takvih  zloupotreba, gdje se pravo i pravda potiru u cilju političkih obračuna sa neistomišljenicima”, navodi se u saopštenju. (Portal RTCG)

Portal Analitika