Politika

Osniva se još jedna partija

U Crnoj Gori će uskoro biti osnovana još jedna politička partija čiji će članovi biti, u najvećem broju, bivši funkcioneri i simpatizeri Demokratskog fronta, URE, Pozitivne i Demosa, saznaju Dnevne novine iz dobro obaviještenih izvora.
Osniva se još jedna partija
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima DN, inicijalni sastanak osnivača nove partije trebalo bi bude održan ove sedmice, a za sada je poznato da će među njima biti bivši poslanici Demokratskog fronta Jelisava Kalezić i Zoran Miljanić.

Osnivači planiraju da novu političku stranku profilišu kao partiju ljevice koja će okupiti sve one opozicionare koji su nezadovoljni sadašnjim položajem i nastupom njihovih partija. 

Bilo je pokušaja da se odmah odredi i lider nove partije ili pokreta, zavisno kako će se to riješiti na inicijativnoj sjednici, pa je, prema nezvaničnim informacijama, najviše predloga da to bude Miodrag Lekić, bivši lider DF-a i predsjednik Demosa.

Osnivači su i kontaktirali Lekića, ali je on odbio novi politički angažman, ističući da nema potrebe da izlazi iz Demosa, ili, eventualno, da priključuje svoju partiju novoj političkoj grupaciji.

Prema podacima Registra političkih partija od prošle godine u Crnoj Gori je registrovana 51 politička partija, od čega su 2016. registrovane četiri. Ovo bi bila 52 partija.

 

MINA

Portal Analitika