Politika

Železnjak: Ako Crna Gora uđe u NATO, Đukanović sebi potpisuje surovu presudu

Član Spoljnopolitičkog odbora Državne dume Rusije Sergej Železnjak kazao je da bivši premijer Crne Gore Milo Đukanović odlično shvata kakav dosje protiv njega postoji na Zapadu i da zato pokušava da maksimalno pokaže lojalnost.
Železnjak: Ako Crna Gora uđe u NATO, Đukanović sebi potpisuje surovu presudu
Portal AnalitikaIzvor

On je ponovo zaprijetio bivšem crnogorskom premijeru, prizivajući sukobe u Crnoj Gori.

„Ali mi odlično razumijemo da, ako je Zapadu Đukanović uopšte potreban, onda ć e to biti samo dok ne potpiše dokumenta koja su Zapadu korisna. Ako sticajem nepovoljnih okolnosti Crna Gora postane članica NATO-a, Đukanović NATO-u više neć e biti potreban. Oni neć e željeti da se prljaju vezom sa takvim diskreditovanim političarom. Zato, u suštini, uvlačeć i Crnu Goru u NATO, Đukanović sam sebi potpisuje dosta surovu presudu. Čudno je da on to ne razumije“, rekao je Železnjak gostujuć i u „Sputnjik intervjuu“ zajedno sa Vladislavom Bojović em iz Demokratskog fronta i Aleksandrom Raković em iz Instituta za noviju istoriju Srbije.

On je istakao da čak ni Senat SAD, koji je odobrio Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u, nije krio da time zapravo ciljaju Rusiju.

– Za jastrebove NATO-a važno je da na svaki način pokušaju da zaoštre konfrontaciju sa Rusijom. Crna Gora je u takvoj situaciji samo talac NATO-a. Osim toga, u samoj Crnoj Gori situacija je vrlo nemirna. Tamo je oštar unutrašnji sukob i nasilno uvlačenje u NATO može izazvati kolaps unutar crnogorske države. Oni politi- čari koji uskrać uju narodu pravo na vlastito mišljenje očigledno jednostavno guraju zemlju u sukob, daj Bože da ne bude građanski. Znamo da u Crnoj Gori postoji ogromna količina oružja, veoma velika korupcija i organizovani kriminal, a kako ć e sve te destruktivne okolnosti uticati na situaciju sada je čak teško i pretpostaviti – rekao je Železnjak.

Pobjeda

Portal Analitika