Košarka

Ubjedljiv poraz Budućnosti za kraj ABA lige, Zvezda u finalu!

Košarkaši Budućnost Volija nijesu uspjeli da prirede iznenađenje i slave u Železniku za finale ABA lige! ''Plavi'' su u trećoj, odlučujućoj utakmici polufinalne serije poraženi od Crvene zvezde 82:59 (21:15, 14:14, 32:22, 15:8), pa se sada okreću domaćem šampionatu đe ih očekuje borba za prvaka države. Peti put u istoriji, košarkaši Budućnosti takmičenje završavaju u polufinalu. Sa druge strane, Beograđani su vodili tokom cijelog meča, u nekoliko navrata razlika je iznosila i preko 20 poena u korist ''crveno-bijelih'', a u velikom finalu koje donosi i plasman u Euroligu naredne sezone, igraće sa Cedevitom.
Ubjedljiv poraz Budućnosti za kraj ABA lige, Zvezda u finalu!
Portal AnalitikaIzvor

Zvezda je u odlučujućem meču polufinala Budućnost slomila ubjedljivom predstavom u trećem periodu sa 32 poena, kada je stekla nedostižnih 20 razlike.

Crveno-bijele su predvodili Čarls Dženkins sa 17 poena i šest asistencija, te Marko Simonović sa 14 poena. Dvocifren učinak imali su još Ognjen Kuzmić sa 13 poena, te Milko Bjelica sa deset poena. 

Kod Budućnosti istakli su se Boris Savivić i Džej Ar Rejnolds sa po 16 poena, dok su poentirali još samo Nemanja Gordić sa osam, potom Suad Šehović, Aleksa Ilić i Petar Popović sa šest poena, te Klasen sa jednim.

zvezdastat040417buducstat040417

Portal Analitika