Region

Počeli protesti u Beogradu i Novom Sadu

U nekoliko gradova u Srbiji i danas se održavaju protesti onih, koji su, kako navode, nezadovoljni rezultatima predsjedničkih izbora.
Počeli protesti u Beogradu i Novom Sadu
Portal AnalitikaIzvor

Protest u Beogradu počeo je oko 18 časova ispred zgrade Skupštine Srbije, a u isto vrijeme mladi su se okupili u kampusu Novosadskog univerziteta.

Protesti su organizovani preko društvenih mreža i nema stranačkih obilježja među okupljenima, uglavnom mladima.

Građani pristižu na Trg Nikole Pašića u Beogradu, a saobraćaj je zaustavljen, prisustvo policije nije veliko, javlja agencija Beta.

Na samom početku protesta u Novom Sadu, prema navodima Bete, bilo je manjih incidenata kada su dvojica mladića vrijeđala studente i pokušala da pocjepaju transparent na početku kolone.

Protesti su juče održani u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a premijer i izabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom toga da u Srbiji svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje.

"Mi smo demokratska zemlja i svako ima pravo da bude srećan ili nesrećan zbog izbornih rezultata. Zamislite kada bih ja pozvao sve svoje pristalice da idemo da slavimo", rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da "nema vremena" za proteste jer treba da se "radi i bude još marljiviji".

"Onaj ko ima vremena uvijek je u redu da protestuje dok je to mirno... i nadam se da se neće vidjeti neodgovornost nekih političara koji su ranije pozivali na nasilje, a sve dok neko izražava da li je za ili ne, dok je to na vikanju... to je sve okej", rekao je Vučić.

Mladi su u ponedjeljak protestovali više od tri sata na glavnim gradskim ulicama i poručili da nastavljaju i danas, na Dan studenata, 4. april.

Još nisu poznati organizatori protesta, a juče se zvanično niko nije obraćao na protestu.

b92

Portal Analitika