Društvo

Šehović čestitao Dan studenata

Crnogorski visokoškolci danas su proslavili Dan studenata, koji se obilježava u znak sjećanjana Žarka Marinovića, studenta koji je ubijen 1936. godine, u Aprilskom štrajku u Beogradu, tim povodom, ministar prosvjete Damir Šehović, uputio je čestitku.
Šehović čestitao Dan studenata
Portal AnalitikaIzvor

Ministar je naveo da cijeni činjenicu da će upravo studenti sjutra dalje trasirati razvojni put Crne Gore, a Ministarstvo sa dužnom pažnjom pristupilo je obavezama u visokom obrazovanju i procesu reformi koji je u toku.

“Te aktivnosti, od izmjene modela, do načina finansiranja studija, imaju sljedeće ciljeve: otvaranje prohodnosti ka Univerzitetu za najbolje, mobilnost studenata i profesora, osiguranje kvaliteta kojim ćete biti konkuretni ne samo na crnogorskom tržištu već i šire, te jednakost i pravičnost kao osnove visokoškolskog sistema. Navedeni reformski koraci nijesu samo Ministarstva i obrazovnih institucija. Oni moraju biti plod zajedničkih napora: nas, kao resornih subjekata čija je obaveza da vam kreiraju mogućnosti za dalje nadograđivanje znanja i sposobnosti, te vas, koji treba da iskoristite te mogućnosti, ali i ukažete na sve one segmente obrazovanja koji zahtijevaju dodatno unapređenje”, navodi se u čestitci ministra.

Portal Analitika