Društvo

Vozovi i danas kasnili

Vozovi u lokalnom prevozu, na relaciji Podgorica-Bar i Bar-Podgorica, kasnili su danas do sat vremena.
Vozovi i danas kasnili
Portal AnalitikaIzvor

Putnici su Portalu RTCG kazali da su jutros, u polasku, kasnili lokalni vozovi iz Bara, koji po redu voženje saobraćaju u 9.03 i 11.40 sati.

"Danas smo zakasnili u školu. Umjesto prije 12, u Podgoricu smo stigli tek u 13.30 sati", kazala nam je srednjoškolka iz Bara.

Iz Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) su nam saopštili da vozovi kasne zbog radova na sanaciji pruge u tunelu Sozina.

Naglašavaju da zbog radova u tunelu nijedan polazak nije ukinut, ali zbog sigurnosti prolaska kroz tunel, na zahtjev Željezničke infrastrukture (ŽICG), vozovi kroz Sozinu moraju drastično da smanje brzinu.

"Saobraćaj se zbog radova u tunelu ne obustavlja, ali vozovi kroz tunel moraju smanjiti brzinu na 10 km/h", kazali su nam iz ŽPCG.

Saopšteno je da kasne samo vozovi koji saobraćaju između Bara i Podgorice, te da su redovni vozovi iz Nikšića i Bijelog Polja ka Glavnom gradu.

"Kašnjenja se najviše odnose na vozove u lokalnom saobraćaju", dodali su iz ŽPCG.

Iz Željezničke infrastrukture, međutim, saopštavaju da radovi u tunelu Sozina ne mogu biti razlog kašnjena vozova.

"Radovi se odvijaju po predviđenoj dinamici. Saobraćaj se ne obustavlja, nego se pruga zatvara samo preko noći - od 23 sata do 5.30 sati, kada počinje putnički saobraćaj", kazali su nam iz ŽICG.

Radovi na tunelu trajaće još 12 do 15 mjeseci.

 

rtcg

Portal Analitika