Društvo

Kružni tok će graditi uveče

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, Srđan Raičević, kazao je da vjeruje da će Podgoričani imati razumijevanja za eventualne gužve zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici prema Cetinju i Nikšiću.
Kružni tok će graditi uveče
Portal AnalitikaIzvor

Raičević je danas s predstavnicima kompanije Čelebić, posredstvom čije donacije Glavni grad izvodi radove, obišao gradilište kružne saobraćajnice i saopštio da će se većina radova izvoditi u večernjim satima.

Iz PG Biroa je saopšteno da je Raičević izrazio uvjerenje da će građani Podgorice i svi oni koji koriste tu frekventnu saobraćajnicu imati razumijevanja i strpljenja za eventualne saobraćajne gužve koje će se neminovno javljati za vrijeme izvođenja radova i apelovao da građani u onoj mjeri u kojoj je to moguće koriste i alternativne putne pravce.

Kako bi se saobraćaj u najvećoj mogućoj mjeri odvijao nesmetano, Raičević je saopštio da je gradilište organizovano na način da se tokom dana gradi u što manjem obimu, a da se većina radova izvodi u večernjim satima.

0404kruzni2

Prvi čovjek Agencije je naglasio važnost ovog projekta i neophodnost nalaženja kvalitetnog rješenja, budući da je riječ o uskom saobraćajnom grlu grada, pogotovo u vrijeme ljetnje turističke sezone.

Podsjećajući da je kompanija "Čelebić" Glavnom gradu donirala i izradu Glavnog projekta saobraćajnice Ulica 2, u Donjim Kokotima čija vrijednost iznosi 63.070 eura, kao i izgradnju dijela treće trake na Cetinjskom putu, Maja Krstajić Radoman iz kompanije Čelebić je istakla da su prepoznali značaj ovog dijela grada, ne samo zbog njihovih brojnih investicija, već i zbog činjenice da je ovaj dio Podgorice postao novo jezgro grada, pa ga je zbog toga neophodno što više rasteretiti.

Ona je naglasila da je taj projekat još jedna potvrda veoma uspješne saradnje Kompanije "Čelebić" i Glavnog grada koji će i ubuduće biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo i u interesu grada i građana Podgorice.

Vrijednost projekta iznosi oko 12.000 eura, a vrijednost radova oko 140.000 eura. Planirano je da radovi da traju 40 dana.

 

Portal Analitika