Politika

VUJANOVIĆ: Ekonomska pitanja staviti na prvo mjesto

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je da će Privredni sajam u Mostaru doprinijeti ekonomskoj saradnji Crne Gore i BiH.
VUJANOVIĆ: Ekonomska pitanja staviti na prvo mjesto
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da zemlje regiona moraju ekonomska pitanja staviti na prvo mjesto jer su ona od posebne važnosti.

Vujanović je danas u Mostaru prisustvovao otvaranju 20-tog  sajma  privrede gdje je razgovarao sa zvaničnicima iz regiona.

“Bila je ovo naravno i prilika da kroz mogućnost ekonomske saradnje iskažemo potrebu i političkog partnerstva i da ekonomska pitanja učinimo pitanjima koja su na prvom mjestu i od posebne važnosti . Da pokažemo da kroz ekonomiju možemo da gradimo i političko približavanje i stabilnost. Razmijenio sam i mišljenje sa svim predsjednicima i premijerima koji su bili ovdje i afirmisao i ono što je aktuleni trenutak Crne Gore, naše integracione ambicije,  a i ekonomski ambijent Crne Gore, uz spremnost da budemo ozbiljan i pouzdan partner i da pokažemo i na ovakvim sajmovima da može mnogo toga da prikažemo i kroz svoje učesnike, da iskažemo raspoloženje za punu saradnju”, kazao je Vujanović odgovarajući na pitanja novinara.

Predsjednik je istakao da se na crnogorskom štandu mogla vidjeti ponuda organske hrane i da smo time pokazali da pripadamo jednom prostoru koji tu vrstu proizvodnje i prerade posebno njeguje.

“Želimo da i na taj način prikažemo nešto što su mogućnosti Crne Gore u toj proizvodnji. Poljoprivreda jeste velika šansa Crne Gore i mislim sa ovim proizvodima koji su ovdje naši izlagači iskazali da pokazujemo da posebnost Crne Gore u proizvodnji zdrave hrane, koja sada predstavlja nešto što je očekivanje svih, i svakako jedan vrijedan brend”, poručio je Vujanović.

Foto: Tanjug

Portal Analitika