Politika

Održano Treće zasijedanje Studentskog parlamenta

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović otvorio je danas Treće zasijedanje Studentskog parlamenta. Tim povodom, predsjednik Brajoviće je izrazio očekivanje da će kroz pitanja i debatu studenti upoznati širu javnost o tome sa kakvim izazovima se mladi suočavaju, koje dileme imaju, kako vide svoju budućnost u Crnoj Gori i kako uopšte vide svoju državu u decenijama koje slijede.
Održano Treće zasijedanje Studentskog parlamenta
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Brajović je naveo tri najvažnija cilja njegove generacije političara, a to su  Crna Gora kao nezavisna država, Crna Gora kao članica NATO i Evropske unije.

Našim nasljednicima ostavljamo državu Crnu Goru, državu članicu Evropske unije i NATO,zemlju sa stvorenim preduslovima da se u njoj živi mirno, ekonomski stabilno i u kojoj će mladi ljudi planirati svoju budućnost. Ostavićemo državu sa razvijenom infrastrukturom i visokim demokratskim kapacitetom, državu u prijateljskim odnosima sa susjedima, državu bez otvorenih pitanja. Na mladima ostaje zadatak da nastave istim putem ka daljem razvoju moderne Crne Gore-istakao je u svom uvodnom obraćanju predsjednik Brajović.

p2

U radu Studentskog parlamenta učestvovala su 83 studenta sa Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Mediteran, Univerziteta Donja Gorica i Fakulteta za državne i evropske studije. Na pitanja studenata, odgovarali su ministar odbrane Predrag Bošković, ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović, ministar kulture Janko Ljumović, ministar sporta Nikola Janović, nacionalni koordinator za NATO Dragan Pejanović, državni sekretar za politička pitanja u MVP ambasador Zoran Janković, ambasador Slovačke u Crnoj Gori Roman Hlobenj i ambasador Mađarske u Crnoj Gori Kristijan Poša.

Predsjednik Skupštine prethodno se sastao sa predstavnicima studentskih parlamenata pomenutih univerziteta, koji su ga upoznali sa pitanjima od interesa sa akademsku zajednicu. Studenti su predsjedniku Brajoviću uručili Zahvalnicu zbog iskazane spremnosti da Skupštinu Crne Gore otvori za mlade i diskusiju o evroatlantskim integracijama.

p1

Zasijedanju Studentskog parlamenta prisustvovali su brojni predstavnici naučne zajednice i državnih organa među kojima i članovi Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO, uz čiju podršku je organizovan današnji događaj.

Foto: Skupština

Portal Analitika