Abiznis

Merkator CG tvrdi da problemi Agrokora ne utiču na njihovo poslovanje

Kompanija Mercator-CG, koje je u vlasništvu hrvatskog Agrokora,koji je u finansijskim problemima zbog prezaduženosti, posluje stabilno, kao i do sada, saopšteno je za Portal Analitika iz te kompanije.
Merkator CG tvrdi da problemi Agrokora ne utiču na njihovo poslovanje
Portal AnalitikaIzvor

"Sve finansijske obaveze prema zaposlenima, državi, dobavljačima i drugim partnerima izmirujemo u skladu sa zakonom i planiranim rokovima,” navodi se u odgovorima na pitanje da li problemi u poslovanju Agrokora utiču na bilo koji način na njihovo poslovanje u Crnoj Gori.

Ta firma u Crnoj Gori ima 111 prodavnica u kojima su zaposlena  1.532 radnika.

Kako je danas saopšteno, dobavljači Agrokora u najvećoj mjeri će nastaviti da isporučuju robu toj kompaniji kako bi omogućili njenu stabilizaciju.

 

"U interesu dobavljača je da se Agrokor 'resetuje' i nastavi da funkcioniše. Ta se kriza ne smije pretvoriti u poligon vlastitih interesa, već se ukupna poslovna javnost mora odgovorno voditi interesima svih sudionika i ukupne hrvatske privrede", navodi se u usaglašenim stavovima najvećeg dijela dobavljača, prenosi SEEbiz.

Hrvatsko Ministarstvo finansija blokiralo je u petak kompaniju Agrokor zbog duga za porez na dodatu vrijednost (PDV) od 81 milion kuna (HRK), odnosno 11 miliona eura.

Agrokor, čiji je vlasnik Ivica Todorić, najveća je privatna firma u Hrvatskoj i jedna od najvećih kompanija u jugoistočnoj Evropi.

Agrokor poseduje 61 preduzeće u zemljama bivše Jugoslavije (Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, BIH i Crnoj Gori )  i Mađarskoj.

 

 
 
 
Portal Analitika