Politika

Husović - Freriksen: Ratifikacija u američkom Senatu značajno priznanje za CG

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović sastao se danas sa šefom političko-ekonomskog odjeljenja u američkoj ambasadi Lesli Freriksen. Predsjednik Husović je ukazao na značaj partnerskih odnosa i zahvalio na podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju Crnoj Gori u procesu integracija zemlje prema EU i NATO savezu.
Husović - Freriksen: Ratifikacija u američkom Senatu značajno priznanje za CG
Portal AnalitikaIzvor

„Bošnjačka stranka pozdravlja nedavnu ratifikaciju pristupnog protokola u američkom Senatu. Vjerujem da to predstavlja značajno priznanje za Crnu Goru od strane SAD-a, kao najveće i najznačajnije članice alijanse“ – kazao je Husović. 

On je naglasio da je za Crnu Goru važna politička stabilnost i mir, te da u tom pravcu snažno podržava dalji nastavak demokratskih procesa. 
„Bošnjačka stranka je istrajna u namjeri da održi koaliciju na državnom nivou sa DPS, SD, LP i manjinskim partijama. Nakon pristupanja Crne Gore  NATO-u očekujem daće splasnuti političke tenzije, te da je realno očekivati da politička stabilnost države bude na većem nivou“- istakao je Husović.
 
Na sastanku je ocijenjeno da će članstvo Crne Gore u Sjeverno-atlanskoj alijansi dodatno ojačati stabilnost države, otvoriti novu razvojnu perspektivu, omogućiti jačanje institucija sistema, te podići stepen vladavine prava. 

Portal Analitika