Politika

Škrelja: Mandić i Knežević skreću pažnju sa onog što su imali namjeru da naprave

Predsjednik skupštinskog Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja, kojeg su Andrija Mandić i Milan Knežević prozvali da je falsifikovao izvještaj sa sjednice Odbora od 13. februara na kojoj je jednoglasno predloženo parlamentu da skine imunitet poslanicima DF, kaže za Dnevne novine da lideri Demokratskog fronta pokušavaju na skrenu pažnju sa onog što su imali namjeru da naprave Crnoj Gori.
Škrelja: Mandić i Knežević skreću pažnju sa onog što su imali namjeru da naprave
Portal AnalitikaIzvor

Mandić i Knežević pominju predsjednika Administrativnog odbora u ustavnoj žalbi koja će biti predmet rasprave i izjašnjavanja poslanika crnogorskog parlamenta, budući da je Ustavni sud od najvišeg zakonodavnog doma tražio mišljenje o navodima iz žalbe lidera Fronta, čije su detalje juče objavile Dnevne novine.

„Nerado i nevoljno komentarišem bilo što što se odnosi na pravosudne organe, ali ovo što su uradili Andrija Mandić i Milan Knežević je nevješt, a iznad svega nevjerovatan pokušaj da se skrene pažnja sa onog što su oni htjeli da urade protiv Crne Gore, protiv njenih institucija, ali i pojedinaca koji rade u interesu svih građana ove države. Vjerovatno oni pokušavaju nekome da se opravdaju, ali mene ni najmanje ne interesuje kome, samo znam da to nijesu građani Crne Gore, jer su upravo njih potpuno iznevjerili”, kaže Škrelja.

Škrelja podsjeća da je ustavna žalba ustavna kategorija i pravo svakog građanina ove zemlje, ali poručuje da „Ustavni sud ne sudi pojedinicima, nego ocjenjuje propise i akta koje donose određeni državni organi”.

Lideri Fronta su se, naime, žalili Ustavnom sudu, tvrdeći da im je parlament, mimo procedure utvrđene Poslovnikom, skinuo imunitet, da im je povrijedio osnovna ljudska prava, odnosno pravo na pravni lijek i pravo pravično suđenje. Mandić i Knežević, kojima je imunitet skinut na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva tražili su da Ustavni sud ukine skupštinsku odluku od 15. februara kojom im je skinut imunitet, kao i da “naredi privremenu obustavu izvršenja”, dok ne odluči o njihovoj žalbi.

Podsjetimo, parlament je skinuo imunitet liderima Fronta Mandiću i Kneževiću 15. februara ove godine, nakon što je Specijalno državno tužilaštvo podnijelo zahtjev za skidanje imuniteta zbog krivičnog gonjenja i određivanja pritvora liderima DF koji se sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti izvršenog putem podstrekavanja sa ciljem vršenja terorizma i drugih krivičnih djela. (Dnevne novine)

Portal Analitika