Crna hronika

Velimirović dao iskaz o prijetnjama

Bivši pripadnikm Ravnogorskog pokreta Mirko Pajo Velimirović, koji se sa Specijalnim tužilaštvom dogovorio o sporazumnom priznanju krivice, dao je juče u Specijalnom tužilaštvu iskaz o prijetnjama koje su mu upućene od strane srpskih parabezbjednosnih struktura, saznaje Pobjeda.
Velimirović dao iskaz o prijetnjama
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima Pobjede, Velimirović je dva sata govorio o prijetnjama koje su upućene njemu i njegovoj porodici od srpskih parabezbjednosnih struktura bliskih proruskoj nacionalističkoj organizaciji Zavjetnici, koju kontroliše osumnjičeni za pokušaj terorističkih napada Nemanja Ristić.

– Velimirović je rekao Katniću da prijetnje shvata veoma ozbiljno budući da Ristić ima podebeo dosije kada su u pitanju prijetnje i ucjene, a prije više od 20 godina je pravosnažno osuđen za ubistvo – rekao je izvor.

Prema njegovim riječima, dolazak Velimirovića ipak znači da bivši pripadnik Ravnogorskog pokreta, čiji je iskaz otkrio zavjeru koja je uključivala pripremu terorističkih napada i ubistvo bivšeg premijera, vjeruje specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

Dolazak Velimirovića pratile su spekulacije da je pod pritiskom parabezbjednosnih struktura ipak popustio i potpisao neovjereni papir kojim ,,priznaje“ da je, navodno, izmislio zavjeru.

Velimirović, čije je sporazumno priznanje prihvatio Viši sud u Podgorici 5. decembra prošle godine, je sa Kosova, a prijetnje su upućene i članovima njegove porodice koja se nalazi u Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama Pobjede, plan tih struktura je bio da ,,slome“ Velimirovića i da ga natjeraju da potpiše u nekom od sudova u Srbiji ovjereno priznanje da je bio ,,primoran da u Specijalnom tužilaštvu i pred Višim sudom ispriča da je bilo pripreme terorističkog napada u Crnoj Gori“. I da je zajedno sa specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem izmislio da je bilo pripreme terorističkog napada u Crnoj Gori.

Iako akcija parabezbjednosnih ekipa ne bi imala bilo kakvo pravno dejstvo s obzirom na to da je priznanje Velimirovića procesno pravno gotova stvar, usmjerena je na „prepariranje“ javnog mnjenja da je slučaj pripreme terorističkih napada ,,montiran“. Velimirović je tokom svjedočenja priznao da je nabavio automatske puške za sukobe u Podgorici, ali da je onemogućio da se unesu u Crnu Goru i da ih je bacio u jezero na Kosovu. (Pobjeda)

Portal Analitika