Fudbal

Sampa savladala Inter na Đuzepe Meaci

Ekipa Sampdorije savladala je Inter na Đuzepe Meaci poslije preokreta u posljednjem meču 30. kola Serije A – 2:1 (1:0).
Sampa savladala Inter na Đuzepe Meaci
Portal AnalitikaIzvor

Najveće zasluge za pobjedu gostiju iz Đenove idu na račun Marcela Brozovića, veziste domaćih, koji je potpuno nepotrebnim i nepromišljenim potezom napravio penal u 85. minutu.

Sampa je dobila slobodan udarac na 25 metara od gola, uslijedio je direktan udarac ka Samiru Handanoviču, ali je bilo evidentno da lopta ide daleko pored gola. Međutim, Hrvat u tom trenutku, kao posljednji u živom zidu, odlučuje da ispruži ruku, lopta ga pogađa u loptuu, a Danijele Čeli iste sekunde svira jedanaesterac. 

Siguran sa bijele tačke bio je iskusni Fabio Kvaljarela, što je bilo dovoljno da gosti pobjede. 

Prethodno su 'nerazuri' bili bolji rival, vodili su od 35. minuta golom Danila D'Ambrozija, prije nego što je Sampdorija izjednačila poslije pet minuta igre u nastavku. I tada, kao i nešto više od pola časa kasnije, glavni krivac za primljen pogodak bio je upravo Brozović jer nije na vrijeme izašao da napravi ofsajd. 

Ovo je ujedno i prva pobjeda Sampdorije na gostovanju Interu još od 15. decembra 1996. godine 

Inter sada, poslije devetog poraza u sezoni, zaostaje tri boda za petoplasiranom Atalantom i mjesta koje vodi u Ligu Evrope naredne sezone, dok je Sampdorija deveta sa 44 boda, 11 manje od tima iz Milana.

Portal Analitika