Fudbal

Velikan nakon 19 godina propušta Ligu šampiona!?

Od 1998. godine Arsenal je svake sezone nastupao u Ligi šampiona. Dvije godine ranije na klupu londonskog kluba sjeo je Arsen Venger. Danas je Arsenal sve dalje od Lige šampiona, a Venger još dalje od nove sezone u ulozi Arsenalovog trenera.
Velikan nakon 19 godina propušta Ligu šampiona!?
Portal AnalitikaIzvor

Juče je u 30. kolu Premijerlige na svom Emirejtsu Arsenal remizirao sa Mančester Sitijem 2:2 i nalazi se u situaciji u kakvoj nije bio godinama. Londonski klub je na šestoj poziciji na tabeli i trebaće mu pravo čudo kako bi se vratio u TOP 4 i izborio Ligu šampiona sljedeće sezone. 

U posljednjih pet odigranih utakmica Arsenal je upisao jednu pobjedu, tri poraza te jedan neriješen rezultat., a juče ga je novog poraza spasio samo golman David Ospina i okvir gola.

U utakmici protiv direktnog konkurenta za plasman u Ligu šampiona, Arsenal je odigrao utakmicu u kojoj je radio početničke greške u obrani koje su napadačima Sitija ostavljale dovoljno prostora za postizanje golova. 

Jedan od najuspješnijih engleskih klubova koji je osvojio 13 naslova prvaka Premijerlige, 11 FA kupova, Kup kupova, Kup velesajamskih gradova, nije nikad osvojio najelitnije evropsko fudbalsko takmičenje, Ligu šampiona. Igrali su jedno finale 2006. u Parizu protiv Barselone, u kojem je katalonski klub slavio 2:1.

Međutim, nikad se u posljednjih 20 godina nije dogodilo da Arsenalu gori pod nogama kao ove godine. Deset kola prije kraja ima dva boda manje od petoplasiranog Junajteda, odnosno sedam manje od Sitija koji se nalazi na četvrtoj poziciji koja vodi u Ligu šampiona.

Iako u ovom trenutku izgleda da će Arsenal koji nas je navikao na plasman u Ligu šampiona jednako kao što smo navikli i da sezonu završava bez trofeja, teško izboriti jedno od prva četiri mjesta, događala su se i veća čuda. Arsenalu ne odgovara ni raspored jer od posljednjih 10 utakmica ima nekoliko žestokih derbija - sa Vest Hemom i Totenhemom, veliki engleski protiv Mančester Junajteda i teške utakmice protiv Lestera i Evertona.

Portal Analitika