Politika

Predsjednik Vujanović čestitao Aleksandru Vučiću

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović sastao se danas u Mostaru sa Premijerom Republike Srbije i novoizabranim Predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Predsjednik Vujanović čestitao  Aleksandru Vučiću
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Vujanović čestitao je Aleksandru Vučiću pobjedu na juče održanim predsjedničkim izborima u Srbiji, nakon sastanka Predsjednik Vujanović je dao izjavu za medije.

Predsjednik je iskazao zadovoljstvošto je imao priliku da, neposredno nakon pobjede novoizabranog predsjednika gospodina Aleksandra Vučića, čestita jasnu i čistu pobjedu u ambijentu koji je  kompletna međunarodna zajednica ocijenila da je demokratski i sa uvjerljivim rezultatom, za koji je bio ubijeđen da svi treba da ga ispoštuju. Bila je ovo prilika da mu poželim da sa odgovorne dužnosi uspješno doprinosi dobru Srbije i svim njenim građanima. Da nastavi politiku koju je imao kao premijer doprinosa stabilnosti regiona, partnerstva i saradnje u regionu.

U odnosu na bilateralne odnose, iskazao sam uvjerenje da će nastaviti da bude posvećen unapređenju odnosa Crne Gore i Srbije u svim oblastima. Ubijeđen sam da je ekonomija naša najveća šansa saradnje i da postoji mnogo zajedničkih projekata na kojima treba da radimo , a da, prosto, treba iskoristiti Berlinski proces da ih kandidujemo i da vežemo ono što je podrška i pomoć EU u infrastrukturnim projektima, u saobraćajnoj infrastrukturi i energetskoj i da, koristeći zajedničke prirodne i ekonomske resurse, doprinesemo ekonomskom dobru i Crne Gore i Srbije. Naš zadatak je da svim građanima obezbijedimo bolje uslove za život, da obezbijedimo bolji standard, i naša politička i državna aktivnost mora da bude ciljana jednom takvom ostvarenju. U tom smislu sam ubijeđen da će novoizabrani predsjednik Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić u Crnoj Gori za jedan takav odnos imati pravog i iskrenog partnera.

Razgovarali smo, naravno, i o konkretnim pitanjima, procijenili da imamo uslova za unapređenje odnosa u sferi ekonomije u svim oblastima, govorili o onome što je, nesumnjivo, potreba saradnje dvije Vlade i ohrabrenje te saradnje. Bio sam, naravno, u prilici da prepoznam da će novoizabrani predsjednik Srbije maksimalno podržavati sve što je u zajedničkom interesu bliskih i prijateljskih odnosa Crne Gore i Srbije.

Portal Analitika